(özel Haber) Biçerdöver Operatörlüğünden Halter Şampiyonluğuna

Şanlıurfa'da biçerdöver operatörlüğü yapan gencin hayatı, aracını tamir ettiği sırada üstüne mısır tablası düşmesinden sonra tamamen değişti.

Belden aşağısı felç olan genç, hayata küsmek yerine çocukluk hayali olan haltere merak sararak çalışmalara başladı ve 2012 yılında Türkiye şampiyonu oldu.
2005 yılında biçerdöver operatörü olarak bir şirkette işe başlayan 27 yaşındaki Hakkı Muratlı, 14 Aralık 2007’de arıza veren biçerdöveri tamir ettiği sırada üstüne mısır tablası düştü. İş arkadaşları tarafından hemen hastaneye kaldırılan talihsiz genç, omuriliğinin kırılması nedeniyle felç kaldı. Belden aşağısı tutmayan Hakkı Muratlı, eve kendisini hapsetmek yerine çocukluk hayali basketbol ve halter sporuna başlamak için çalışmalara başladı.

Kazadan sonra hayatı tamamen değişen Muratlı, ilk olarak 2009 yılında basketbola başladı.

Birçok basketbol takımında oynayan ancak aradığını bulamayan genç, 2010 yılında haltere başladığı sırada rahatsızlanarak spor yapmayı bıraktı. Hayallerini gerçekleştirmeye kararlı olan genç, 2 yıl sonra tekrar haltere başladı.

4 ay gibi kısa bir sürede Hatay’da düzenlenen 2012 Türkiye Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası’na hazırlanan Muratlı, kendi kilosunda Türkiye şampiyonu oldu ve çocukluk hayalini gerçekleştirdi. Muratlı, Antalya’da düzenlenen 2013 Türkiye Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası’nda ise Türkiye 3’üncüsü oldu.

2014 Türkiye Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası’na evinde hazırlanan Muratlı, geçirdiği kazadan sonra kendisini asla bırakmadığını belirterek, “Şanlıurfa’da Küçük Sanayi Sitesi’nde çalıştığım makinenin hidrolik aksamındaki sorundan dolayı biçerdöver mısır tablasının bakımını yaparken, hidroliğinde sorun oluştu. Biçerdöver tablası üzerime düşerek omurilik kırılması oldu ve omurilik felci oldum. Kazadan sonra kendimi asla bırakmadım. Sağlıklı iken psikolojik durumum nasıl ise daha sonra da bedensel engelli olarak yaşamıma devam ettim. Üzüntünün ağlamanın hiçbir şeye faydası yok” dedi.

Çocukluğundan beri halter sporunu çok sevdiğini belirten Muratlı, biçerdöver operatörlüğü yaptığı için spor yapmadığını kaydederek, “Kısmet bedensel engelli olduktan sonraymış. Çok sevdiğim bir spor dalıydı. Çalıştığım için yapamıyordum. İnanmak başarmanın yarısıdır. İnanmak gerçekten çok önemli. Başaracağına inanmak yeterlidir, kesinlikle pes etmemek gerekiyor. Ben de kendime inandım ve spora başladım” diye konuştu.

4 AYLIK ÇALIŞMA İLE TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
Hakkı Muratlı, şampiyonaya kick boks şampiyonu Murat Boldaz’ın açtığı spor salonunda çalışarak hazırlandığını aktararak, “Spora 2012’nin Ocak ayında başladım. Nisan ayına kadar çalışmaları sürdürdüm. Bir buçuk ay çalışmaları bırakarak fizik tedaviye başladım. Tekrar hazırlandım ve Haziran’da gerçekleştirilen Türkiye Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası’na katılarak Türkiye şampiyonu oldum. Geçirdiğim trafik kazası sonucu bir süre çalışmalara ara verdim. Daha sonra hafif hafif hazırlanarak Türkiye Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası 2013’e hazırlandım. Üzerine pek fazla kilo koyamayarak yarışmaya katıldım ve Türkiye 3’üncüsü oldum” şeklinde konuştu.

Engellilerin yaşadıkları sıkıntılara da dikkat çeken Muratlı, “Spor salonu açısından sıkıntılarımız yok. Ancak bedensel engelliler spor dalında çok fazla ilgisizlik var. Spor ve Gençlik Bakanımız Suat Kılıç ve Adana Valimiz Hüseyin Avni Coş’tan büyük bir destek bekliyoruz. Spor aletlerindeki sıkıntımız giderilirse bu başarıları kısa sürede daha da ileri götüreceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA