Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması

ANKARA - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Avrupa liglerinde Türkiye'yi temsil eden takımlara yenilgileri halinde bile 100 bin lira ödemede bulunma kararı aldıklarını bildirdi.

Kılıç, Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle kahvaltıda biraraya geldi.

Bakan Kılıç, bir soru üzerine Avrupa liglerinde Türkiye'yi temsil eden takımlara yenilgi halinde bile 100 bin lira ödemede bulunma kararı aldıklarını ifade ederek, "Elbetteki bu 100 bin lira yenilgiye yönelik bir teselli olarak görülemez ama bizim arzumuz şu bir Türk takımı yurt dışında Türkiye'yi temsil ediyorsa devletin de bir şekilde onun yanında olması lazım" diye konuştu.

Avrupa liglerinde Türkiye'yi temsil eden takımlara ödeyecekleri rakamları yükselttiklerini, beraberlik ve galibiyet rakamlarını 2 katına çıkarttıklarını anlatan Kılıç, şöyle konuştu:

"Galibiyette 200 bin lira, beraberlikte 150 bin lira, mağlubiyette 100 bin lira şeklinde yeni bir uygulama başlattık. Daha önce mağlubiyette yoktu. Örneğin Fenerbahçe, Arsenal takımına arka arkaya 2 maçta yenildi ama Fenerbahçe Avrupa liginde mücadelesine devam edecek. Türkiye'yi temsiline devam edeceğine göre Türkiye'nin de bu takımları desteğe devam etmesi lazım."

Bakan Kılıç, basketbolda, voleybolda da aynı desteklerin olacağını söyledi.

Bu sezona özgü geriye dönük ödemelerde bulunabileceklerini belirten Kılıç, "Galatasaray'ın da Trabzonspor'un da Beşiktaş'ın da Fenerbahçe'nin de ayrım yapmadan tüm Türk takımlarının ödemelerini bu sezon ki Avrupa maçlarının başından itibaren alalım arzusundayız. Yapılan reklamlara bakılırsa buna değer" dedi.

Kılıç, bunun kaynağının da Spor Toto gelirlerinden karşılanacağını kaydetti.

Kaynak: AA