A Milli Erkek Basketbol Takımı Basın Mensuplarıyla Buluştu

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen Medya Günü etkinliğinde basın mensupları ile bir araya geldi.

Avrupa Şampiyonası öncesinde basın mensupları ile bir araya gelen Milli Takım teknik, idari ve sporcu kadrosu basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

SİNAN GÜLER: “BU HAZIRLIK SÜRECİNDE KENDİMİZİ GÖSTERME YÖNÜNDE BİZE BİR SINAV OLACAK”
Başarılı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden A Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncusu Sinan Güler, “İnanıyorum ki bu hazırlık sürecinde kendimizi gösterme yönünde bize bir sınav olacak. Umarım bu bir haftalık süreç sakatsız bir şekilde devam eder. Slovenya’ya gittiğimizde nasıl performans göstermemiz gerektiğini görürüz diye umuyorum. Başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

OĞUZ SAVAŞ: “TAKIM İÇİNDE HERKES GAYRETLİ ÇALIŞIYOR”
A Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncusu Oğuz Şavaş, şampiyona hazırlıklarına devam ettiklerini belirterek, “Hazırlıklar gayet güzel gidiyor. Geçtiğimiz hafta sonu hazırlık turnuvası oynadık son durumumuzu görmek için. Orada gördüğümüz eksiklerimizi kapatmaya çalışacağız. Çok fazla vaktimiz kalmadı. Şuana kadar her şey yolunda gidiyor. Takım içinde herkes gayretli çalışıyor. İnşallah şampiyonaya en hızlı şekilde girip, elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

DENİZ KILIÇLI: “HER GÜN DAHA FAZLASINI KATARAK BURAYA KADAR GELDİK”
Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerinin altını çizen A Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncusu Deniz Kılıçlı, “Kampın ilk gününden beri her gün daha fazlasını katarak buraya kadar geldik. Slovenya’daki turnuvadan sonra daha iyi olduğumuza inanıyorum. Yaptığımız hazırlık maçlarında oynadığımız takımlar iyi takımlardı. Çok iyi mücadele edip çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. Avrupa şampiyonasında çok büyük bir şansımız olduğunu düşünüyorum. Tecrübemizi ortaya koyup, aynı zamanda konsantre olup, kendi topumuzu oynarsak, herkesi yeneceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

HİDAYET TÜRKOĞLU: “HER ZAMAN EN İYİ ŞEKİLDE MÜCADELE EDEN BİR EKİP OLDUK”
Sakatlık dönemi hakkında bilgi veren A Milli Erkek Basketbol Takımının tecrübeli oyuncusu Hidayet Türkoğlu, “Zorlu bir süreçti Allah'a çok şükür ki iyi bir şekilde atlattık. Hala Milli formayı giyebiliyorum. Bu süreci takım arkadaşlarımla birlikte olarak geçirmek istedim. Onların enerjisi ve bana yakınlığı dostluğu, benim için her şeyden önemliydi. Hem kendimi hazırda tutmak istiyordum. Allah'a binlerce şükür ki iyi bir şekilde atlattık. Tekrar bu takımın başında kaptan olarak ve bu takımın kaptanı olarak burada bulunuyorum. Yaklaşık 94'ten beri hemen hemen 20 senedir milli formayı giyiyorum. Bunun gururu paha biçilemez. Artık bundan sonraki amacım özellikle bu Avrupa şampiyonasına kendimi en iyi şekilde hazırlamak istiyorum. Herkes şuan istediği form düzeyinde değil. Bunu problem olarak nitelendirmemek gerekir. Herkesin aynı anda form tutması gerçekten çok zor. Bu hiçbir yerde görülmedi. Uzun yıllardır beraber oynuyoruz ve bunu da kısa zamanda çözeceğimize inanıyorum. Takım olarak her zaman en iyi şekilde mücadele eden bir ekip olduk. Maçları müdafayla kazanılacağını herkes biliyor. Biz bunu yıllardır yapıyoruz. O konuda sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Hücumda ufak tefek, konuşarak çözebileceğimiz sorunlar var. Bu da önümüzdeki 5 günde hücuma yönelik antrenmanlarla daha da ileriye gideceğiz. Takım olarak çizeceğimiz tablo çok önemli. Yıllardır yaptığımız birlik olma ve birlikte hareket etme özelliğimizi bu Avrupa şampiyonasında da herkese göstermek istiyoruz. İnşallah şansımız da yanımızda olur ve bu süreci en iyi şekilde noktalarız. Bunun için herkes inanılmaz bir şekilde efor sarf ediyor” ifadelerini kullandı.

“İLK MAÇTAN İTİBAREN BU İŞİ CİDDİYE ALMAMIZ GEREKTİĞİNİN BİLİNCİNDEYİZ”
Oynayacakları her maçın çok önemli olduğunu belirten Türkoğlu, “Benim 8. Avrupa şampiyonam. Her maçın ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Grubumuz diğer gruplara göre daha zorlu olabilir ama favori ülkeler, ön planda olsa da ilk maçtan itibaren bu işi ciddiye almamız gerektiğinin bilincindeyiz. Oraya gelen bütün ülkelerin amaca bir şekilde madalya almak. Biz de bunun bilincindeyiz. Maç maç değerlendirip, her maçı aynı şekilde oynayarak her takıma aynı saygıyı göstereceğiz. İleride başımızı ağrıtacak bir durumla karşılaşmak istemiyoruz. Puana göre oynanacağı için kazandığımız her maç lehimize olacaktır” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA