Fenerbahçe Maçından Notlar

LONDRA - Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Arsenal ile yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında, takım kurgusunda değişikliklere gitti.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ilk maçta Emenike'yi yedek soyurduran ve Webo'ya görev veren teknik direktör Yanal, rövanş mücadelesinde ise tercihini Nijeryalı futbolcudan yana kullandı. Emenike, ilk maçın 62. dakikasında Webo'nun yerine oyuna girmişti.

Yanal, ilk maçta 18 kişilik kadroya almadığı Hasan Ali Kaldırım ve Salih Uçan'ı bu mücadelede yedek kulübesinde oturttu.

Sakatlığı nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalan ancak geçen hafta Eskişehirspor maçına ilk on birde başlayan Gökhan Gönül, Arsenal karşısında da ilk on birde sahaya çıktı. Gökhan, ilk maçta Bekir'in yerine ikinci yarıda oyuna dahil olmuştu.

Teknik direktör Yanal tarafından Arsenal ile yapılan ilk maçta 18 kişilik kadroya alınmayan Mehmet Topuz, bu maçta yedek kulübesinde görev bekledi. Topuz, bu sezon yapılan 4 resmi maçta da ilk on birde sahaya çıkmış ve karşılaşmaların tamamında görev yapmıştı.

Yanal, ilk maçta savunmada görev verdiği Yobo-Kadlec ikilisi yerine Eskişehirspor maçında olduğu gibi Egemen ve Caner'e şans tanıdı. Yobo sakatlığı nedeniyle Londra'ya getirilmezken, Kadlec ise 18 kişilik kadroya alınmadı.

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu, Mehmet Topal ve Yobo, Arsenal maçının rövanşında forma giyemedi. Tedavileri devam eden 3 futbolcu, İstanbul'da bırakıldı.

- Kale Volkan'a emanet-

Teknik direktör Yanal, Arsenal karşısında ilk maçta olduğu gibi rövanş maçında da kaleyi Volkan'a emanet etti.

Galatasaray ile yapılan TFF Süper Kupa finalinde ve penaltı kurtararak 3 puan alınmasında büyük rol oynadığı ligdeki Eskişehirspor maçındaki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Mert, yedek kulübesinde görev bekledi.

-Yanal'ın vazgeçilmezi Kuyt-

Teknik direktör Yanal, sarı lacivertli takımın 2013-2014 sezonunda oynadığı 6 resmi maçta ilk 11'de oynayan tek futbolcu olan Kuyt'tan Arsenal karşısında da vazgeçmedi.

Galatasaray ile yapılan TFF Süper Kupa maçında 120 dakika sahada kalan Hollandalı futbolcu, deplasmandaki Red Bull Salzburg, iç sahadaki Arsenal ve ligde Eskişehirspor maçlarında 90 dakika oynadı. Kuyt, ilk on birde başladığı Kadıköy'deki Red Bull Salzburg maçında 77 dakika, Torku Konyaspor maçında ise 63 dakika forma giydi.

- Wenger'in gol silahı Giroud-

Arsenal menajeri Arsene Wenger, bu sezon oynadıkları 3 resmi maçta da ilk on birde sahaya sürdüğü Fransız forvet Giroud'u Fenerbahçe karşısında da ileri uçta görevlendirdi.

Sarı lacivertli ekibe karşı ilk maçta takımının 3. golünü kaydeden 26 yaşındaki Giroud, ligde de Aston Villa ve Fulham maçlarında Londra ekibinin ilk gollerini atma başarısını göstermişti.

Fransız teknik adam, geçen hafta oynadıkları ve 3-1 galip geldikleri Fulham maçında forma verdiği Alman golcü Podolski'yi yine on birde sahaya sürdü.

-Koscielny, yedek kulübesinde-

Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki ilk maçın 30. dakikasında Webo'nun topa müdahale etmek isterken ayağıyla yüzüne vurmasıyla sakatlanan Koscielny, bugünkü maçta yedek soyundu.

Ligdeki Fulham maçında da forma giymeyen 27 yaşındaki Fransız savunma oyuncusunun yerine Jenkinson'a şans veren Wenger, bu maçta da tercihini İngiliz futbolcudan yana kullandı.

- Kuyt ve Meireles'e tribünlerden destek-

Kuzey Londra'da yer alan 60 bin kişilik Emirates Stadı'nın tribünlerinde boşluklar göze çarptı.

Yüzlerce Fenerbahçe taraftarı, İngiliz temsilcisiyle yapılan rövanş maçında takımlarını yalnız bırakmadı. Ev sahibi ekibe ayrılan bölümden bilet alan bazı Fenerbahçeli taraftarların maçı Arsenal taraftarlarıyla izlediği gözlendi.

Sarı lacivertli taraftarlar, takım ısınmak için sahaya çıktığı andan itibaren tezahüratlarla zorlu maç öncesi futbolculara destek verdi.

Tribünlerdeki sporseverler bir dönem İngiltere Premier League'de forma giyen Kuyt ve Meireles'e sevgi gösterisinde bulundu.

Kaynak: AA