Akdeniz’in Tenis Yıldızı Serdar

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Tenis Takımı sporcularından Serdar Yavuz, büyük başarıya imza attı ve Artvin Çoruh Üniversitesi’nce düzenlenen 3 ayrı tenis turnuvasında da şampiyon olarak, 2 madalya ve 1 şampiyonluk kupasıyla İçel’e döndü.

Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü bünyesindeki farklı dallarda eğitim gören sporcu gençler, başarılarına her geçen gün bir yenisini ekliyor. Son olarak, kulüp bünyesindeki tenis takımının genç oyuncularından 20 yaşındaki Serdar Yavuz, katıldığı tenis turnuvalarında büyük başarı elde ederek Akdeniz Belediyesi’ne ve İçel’e gurur yaşattı. Tenis sporuyla Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü’nde tanışan ve geleceğin tenis yıldızlarından biri olma yolunda şimdiden emin adımlarla ilerleyen Serdar Yavuz, aynı zamanda öğrencisi olduğu ve harita kadastro bölümünden mezun olduğu Artvin Çoruh Üniversitesi’nce düzenlenen ve yüzlerce sporcunun katıldığı 3 ayrı tenis turnuvasında da şampiyonluk elde etti. Kazandığı 2 madalya ve şampiyonluk kupasıyla İçel’e dönen Yavuz, şampiyonluk sevincini Akdeniz Belediyesi Tenis Kulübü eğitmenlerinden Cevdet Özdemirtaş ve sporcu arkadaşlarıyla paylaştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Meclis Üyesi ve Belediyespor Kulübü Başkanı Fayik Eroğlu, genç tenisçi Serdar Yavuz’un başarısından gurur ve sevinç duyduklarını ifade etti.

Sporun kişisel ve fiziksel gelişimdeki rolünün çok önemli olduğuna işaret eden Eroğlu, “Sportif etkinliklere katılan gençlerin ve çocukların, eğitim yaşamlarında da başarılı olduğu bir gerçektir. Bu nedenle Akdeniz ilçemizde yaşayan çocuklarımıza sporu sevdirmek ve farklı spor dallarıyla tanıştırmak için kulüp olarak tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Sporun önemini biliyor, tenis, satranç, futbol, voleybol, basketbol ve tekvando dallarındaki ücretsiz kurslarla çocuklarımıza spor kültürünü aşılıyoruz. İmkan sunulması ve destek verilmesi halinde Akdeniz’den yıldız sporcular çıkacağına inanıyor, çocuklarını spora teşvik eden ailelere de teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA