Adana Demirspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Maçının Ardından

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Suat Kaya, 4-1 kaybettikleri maçın hiçbir bölümünde galibiyeti hak etmediklerini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kaya, iki takımın da dengeli başladığı ilk on dakikadan sonra geceye daha hazır olan Adana Demirspor'un komik sayılabilecek iki pozisyonda gol attığını söyleyerek, “Bu 2 gole sahadaki oyunculardan da tepki gelmeyince devrenin bitmesini iple çektik. Tabi ondan sonraki dakikalarda da kenarda yapılabilecek tek şey riski arttırmak. Bunu belirli aralıklarla denedik. 2-1’i bulduk. 11 tane yeni futbolcuyla lige başladık. Onların kendini ispat etmiş kaliteli oyuncular. Bize yakışmadı. Oyunun hiç bir bölümünde galibiyeti hak etmedik. Galip geldikleri için rakibimizi tebrik ediyorum. Kim olursa olsun rakibi oynatırsan durmadan santra yaparsın” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’dan Ali Sakal, maça kötü başladıklarını ve öyle bitirdiklerini ifade ederek, “Bunun sonucunda kalemizde 2 gol gördük. İkinci devre biraz daha istekli ve arzulu başladık. Pozisyonlar bulduk, gol kaçırdık. Rakibimiz girdiği pozisyonları değerlendirdi. Bu maçı unutup önümüzdeki maçlara bakacağız” şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’dan Sinan Özkan, girdikleri pozisyonları değerlendiremediklerini ve o pozisyonların değerlendirilebilse oyunun çok farklı olacağını kaydederek, “İkinci yarı başlarken yine pozisyona girdik. Sonradan gol bulduk derken, kaçırdığımız bir golden sonra 3. golü yedik. Ondan sonrada maç koptu” dedi.

ADANA DEMİRSPOR CEPHESİ
Adana Demirspor Teknik Direktörü Yücel İldiz ise sezonun sahalarındaki ilk maçında seyircisiz oynamalarının kendileri için dezavantaj olduğunu ancak sıcak havaya rağmen takımı desteklemeye gelen genç kız, kadın ve çocuk taraftarlara teşekkür etti.

İldiz, eksikleri kazanırken görmenin çok daha güzel olduğunu ifade ederek, "Saha içi ve dışında tabi ki eksikliklerimiz var. Bunları tamamlayıp lige devam edeceğiz. Bu sezon ligde çok iddialı ekipler var. Takımımıza yakışır iki ya da üç oyuncu daha alacağız. Bunları da tamamladıktan sonra hem saha içinde hem saha dışında futbol adına mücadeleyle sezon sonuna kadar bu savaşın içinde olacağız. Sezon sonuna kadar camiamızın ve Adanamız'ın desteğiyle bu kulübü hedefine ulaştıracağız” diye konuştu.

Adana Demirspor’dan Dorge Rostand Kouemaha, bugünkü galibiyetin kendileri için çok önemli olduğunu aktararak, “Bundan çok mutluyuz ilk maçında deplasmanda mağlup olmuştuk. Evimizde kazanacağımız maç kendi öz güvenimizin yerine gelmesi için önemli oldu. Bugün burada aldığımız 3 puandan çok mutluyuz. Baktığımız zaman futbolda her şey var. Rakibin golünde top bana çarparak kendi kalemize girdi. Futbolda bu tarz şeyler olabilir” ifadelerini kullandı.

Adana Demirspor’dan Yusuf Akyel, yeni bir takım olduklarını ve bazı eksiklerimiz olduğunu hatırlatarak, “Adana Demirspor büyük bir camia. Her maça 3 puan için çıkıyoruz. Eksikliklerimizi kısa sürede tamamlamamız gerekiyordu. Bunun bilincinde çalışarak 3 puan hedefinde çıktık. İyi bir oyun oynadık ve iyi bir başlangıç yaptık. Seyircisiz olmamıza rağmen bayanlar taraftarımız bizi yalnız bırakmadı. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA