20. Yatağan Bıçakçılık Festivali ve Kefe Yaylası Motor Sporları Şenlikleri

DENİZLİ - Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Türkiye'yi yurt dışında temsil edecek şampiyon sporcular yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Uçar, Denizli'nin Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan beldesinde bu yıl 20'ncisi düzenlenen "Yatağan Bıçakçılık Festivali ve Kefe Yaylası Motor Sporları Şenlikleri" dolayısıyla motosiklet yarışlarının yapıldığı pistte incelemelerde bulundu.

Kefe Yaylası'nda Kenan Sofuoğlu'nun annesi Nurhayat Sofuoğlu'nun da eşlik ettiği incelemede AA muhabirine açıklama yapan Uçar, Yatağan'da Türk sporuna yeni bir tesisin kazandırılacağını belirtti.

Kefe Yaylası'nın yükseklik, coğrafi konumu ve sosyal imkanı itibarıyla Türkiye Motosiklet Federasyonu için bulunmaz bir nimet olduğunu dile getiren Uçar, "İnşallah belediye başkanımızın da himayesiyle burada sporumuza kalıcı bir tesis oluşturabilirsek önümüzdeki yıllar hem Türkiye şampiyonamızın bir ayağını hem de bölgesel yarışlarımızı yapabileceğimiz yeni bir alana da kavuşmuş olacağız. Motokros akademimizin bir okulunu da burada kurmak suretiyle Türk sporuna çok büyük bir hizmet etmiş olacağız" dedi.

Türkiye'yi yurt dışında temsil edecek şampiyon sporcular yetiştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Uçar, "Sadece şampiyon olmaları değil, beyefendilikleri, centilmenlikleri, kültürleri ve ahlaklarıyla da ülkemizi en güzel şekilde temsil edecek sporcuların yetişmesi için gayret gösteriyoruz. Bunlardan bir tanesi, bugün yarışan Denizli'den yetişen Harun Çabuk'tur. Daha nice Harunlar veya dünya şampiyonluğu görmüş Kenan Sofuoğlu gibi değerlerimizi bu tesislerde yetiştireceğiz" diye konuştu.

Yatağan Belediye Başkanı Tuncer Tunçbilek ise festival açılışında vali ve milletvekillerinden bu alanın Türkiye Motosiklet Federasyonu'na devri ve gerekli ödeneğin ayrılmasının sözünü aldığını kaydederek, şunları söyledi:

"Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız dediler. Başkanım da burasının çok uygun olduğunu gördü. Hatta açılacak motokros akademisinin birini de burada açmayı düşünüyor. Bu demektir ki Denizlimiz motor sporları yönünden yeni bir kazanım elde edecek. İnşallah neticelenir, gençlerimize yeni bir spor alanı açarız."

Kaynak: AA