Taş Atan Eller Raket Tutuyor

AĞRI - FATMA GÜVEN - Türkiye Tenis Federasyonu'nun desteği ile 2009 yılında Ağrı'da kurulan Ağrı Tenis Kulübü, kentte tenisin tabana yayılmasının sağlaması ve her yıl düzenlenen ulusal ve uluslararası müsabakalarla Doğu'da tenisin tek merkezi olmayı hedefliyor.

Ağrı Tenis Kulübü Başkanı Kasım Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TFF bünyesinde Ağrı Tenis Kulübü tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan Doğu Ligi müsabakalarının Ağrı'da başladığını ifade etti.

Kaya, bu gibi tenis faaliyetlerinin hem Ağrılı gençlere hem de kentin turizm ve gelirine katkı sağladığını dile getirdi.

Türkiye'nin en ücra kentlerinden biri olan Ağrı'da tenis sporuna büyük ilgi olduğunu belirten Kaya, şöyle devam etti:

"Türkiye Tenis Federasyonu, son 5 yılda yaptığı hamlelerle tenisin Doğu ve Güneydoğu'da yaygınlaşmasında büyük katkı sağladı. Türkiye'de tenis alanında yapılan çalışmalarla dünyanın en fazla turnuva düzenleyen ülkesiyiz şu anda. Biz son 3 yılda Ağrı'da 2 tane uluslararası büyük ödüllü turnuva düzenledik. Biri 10 bin dolar diğeri de 25 bin dolar ödüllüydü. Ağrı olarak 3 defa Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yaptık. Bu yıl 4.'sünü düzenleyeceğiz. Bugün de Doğu Ligi'nin ikincisini düzenledik. Ağrı, tenis alanında kendini kanıtlamış bir il."

-"Herkesin zengin sporu dediği tenis, Ağrı'da fakir sporudur"

Kaya, Türkiye Tenis Federasyonu'nun tenis alanında Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeri arasında Ağrı'ya her zaman ayrıcalık tanıdığını ifade ederek, "Çünkü burada hem fiziki şartlarımız uygun hem de tenis sporunu profesyonel anlamda yapan gençlerimiz var. Herkesin zengin sporu dediği tenis, Ağrı'da fakir sporudur. Çünkü kulübümüze üye olan ve tenisi profesyonel anlamda oynayan sporcularımızın tamamı maddi durumu çok düşük, Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan destek alan sporculardır. Bir zamanlar tenis kortlarımızı taşlayan ve panzerlerin üzerine çıkıp taş atan çocuklarımız, bugün ellerinde raketlerle tenis kortlarını doldurmuş ve Ağrı Tenis Kulübü'nün gerçek sahipleridir. Hedefimiz, Türkiye'de ilk 10'a girecek sporcular yetiştirmek ve Ağrı'nın tenis merkezi olmasını sağlamaktır" şeklinde konuştu.

-"Gelecek yıl 50 bin dolar ödüllü turnuva düzenlemeyi planlıyoruz"

Ağrı Tenis Kulübü sayesinde kentte bulunan çocukların artık kötü alışkanlıklardan uzaklaşıp tenis kortlarına akın ettiğini belirten Kaya, Ağrı Tenis Kulübü olarak, amaçlarının tenis sporunu tabana yaymak ve Ağrı'yı tenis merkezi haline getirmek olduğunu vurguladı.

Bu amaçla her yıl hem ulusal hem de uluslararası birçok müsabaka düzenlediklerini anlatan Kaya, "Tenis sporuna Ağrı'da büyük bir ilgi var. Talebi karşılayamıyoruz. Her gün yüzlerce kişi başvuru yapıyor. Tenisin bu derece tabana yayılması bizi çok mutlu ediyor. Biz tenis kulübümüzü Ağrı'da ilk kurduğumuzda herkesten tepki almıştık ancak şimdi talebi karşılayamıyoruz. Burada çok ciddi anlamda profesyonel sporcularımız yetişiyor. Zaten hedefimiz de profesyonel tenisçiler yetiştirmektir" dedi.

-"Eskiden taş attığımız kortlardan şimdi para kazanıyoruz"

Tenisle 2 yıl önce elektrik direklerinden kortlara taş atarak tanışan Serkan Nurçin ise daha önce tenisin ne olduğunu bilmediğini, tenis hocası Fırat Balkis'in yardımlarıyla tenisle tanıştığını ifade etti.

Tenis kulübünün Ağrı'da kurulduğu yıl, bu kulübün ne olduğunu bilmediğini belirten Nurçin, şöyle devam etti:

"2 yıldır burada tenis oynuyorum. Burada ilk defa turnuvalar falan olduğunda arkadaşlarımla birlikte inşaata çıkıp buralara taş atıyorduk. Direklere çıkıp ateş atıyorduk kortlara. Çünkü bu sporun ne olduğunu bilmiyorduk. Sonra tenis antrenörümüz Fırat Balkis mahallede bizi gördü çağırdı ve bize tenisin ne olduğunu anlattı. Raket verdi top verdi. O günlerden bugünlere geldik. Şimdi turnuvalara katılıyoruz. Birincilikler elde ediyoruz. Eskiden taş attığımız kortlardan şimdi harçlığımızı çıkarıyoruz. Para kazanıyoruz. Bizim buralara gelmemize destek olan Fırat hocamıza ve Tenis Kulübü Başkanı Kasım hocamıza çok teşekkür ediyorum. Tek hedefim, Fırat hocam gibi tenis antrenörü olmak."

Tenisçilerden Ferdi Deniz de 3 yıl önce tenis kortlarına taş attığı sırada tenis hocası Balkis tarafından spora kazandırıldığını ifade ederek, "3 yıl önce buraya gelip tenis oynayanları seyrediyordum. Sonra Fırat hocamız gelip benimle konuştu benim de burada tenis oynamamı istedi. Şimdi birçok kişiye tenis dersi verip harçlığımı kazanıyorum. Çok zevkli bir spor. Herkesin gelip oynamasını tavsiye ediyorum. Hedefim ünlü bir antrenör olmaktır" dedi.

Kaynak: AA