Orduspor-Mersin İdman Yurdu Maçının Ardından

PTT 1. Lig’in ikinci haftasında Orduspor, kendi evinde İçel İdman Yurdu ile 0-0 berabere kalırken, teknik direktör Erkan Sözeri, iki puan kaybetmediklerini, bir puan kazandıklarını söyledi.

Orduspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Geçen hafta Adanaspor maçında biraz hasarlı çıktık. 4 tane futbolcumuz sakatlandı. Son maça kadar yetiştirmeye çalıştık. Ufukhan’ın sakatlığı 10 dakikada nüksetti. Onun için geçen haftaki hasarı en az şekilde atlatmaya çalıştık ve sahaya öyle çıktık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Saygı duyulacak mücadele yaptıklarını düşünüyorum. Özellikle oyunun ilk yarısında gösterdikleri performans, mücadele, oyun ve anlayış çokta kötü değildi. İkinci yarı biraz sakatlıkların handikabını yaşadık diye düşünüyorum. Bu maça bardağın dolu tarafından bakacak olursak kaybedilmiş 2 puan değil, kazanılmış bir puan olarak bakıyoruz. Rakip İçel İdman Yurdu, Süper Lig ayarında bir takım. Onları da tebrik etmek gerekir çok iyi mücadele ettiler” diye konuştu.

KUTLU: “ŞAMPİYONLUĞA GİDEN BİR YOLA ÇIKTIK”
İçel İdman Yurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, hedeflerinin Süper Lig olduğunu belirtirken, “Maçın ilk yarısında Orduspor’a geçen haftanın verdiği moral ile çünkü geçen hafta deplasmanda 4-0’lık net bir skor ile galip geldi. Bu ligde deplasmanda 4 gol atabilmek kolay değil. Bunun vermiş olduğu moral ile daha organize olup, bizden daha iyi bir futbol sergiledi. Ama net pozisyonları yoktu. Oyun anlamında bizden daha iyi işler yaptılar. Oyunun ikinci yarısında biz takım olarak daha etkili olduk. Kaçırdığımız pozisyonlar. Şampiyonluğa giden bir yola çıktık. İnşallah bu puan önümüzdeki haftalarda önemli bir puan olur. Üç puan için gelmiştik. Bir puan ile dönüyoruz. Önümüzdeki haftalarda kaybettiğimiz iki puanı telafi ederiz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“FUTBOLCU CEPHESİ”
Orduspor’un başarılı futbolcusu Eren Özen, PTT 1. Lig’de kazanmanın yanında kaybetmemenin de önemli olduğunun altını çizerken, “Geçen haftanın verdiği moral ile bugün sahaya çıktık. Seyircimiz ile birlikte ilk yarı çok üstün bir futbol oynadık. Ama bir türlü topu kaleye sokmayı başaramadık. İkinci yarı sakatlarımızın verdiği sıkıntıları yaşadık. Biraz oyundan düştük ama kafa kafaya mücadelemizi ettik. Bu ligde kazanmak kadar kaybetmemekte önemlidir. Biz bugün en azından kaybetmedik. Bu ligde sonuna kadar devam etmeyi düşünüyoruz. Özellikle iç saha maçlarında seyircimizden destek bekliyoruz. Önümüzdeki maçlarda daha iyi olmaya çalışacağız” dedi.

SEKMAN: "ALINAN BİR PUAN KÖTÜ BİR SONUÇ DEĞİL”
Erkan Sekman ise, İçel İdman Yurdu karşısında alının bir puanın kötü bir sonuç olmadığını söylerken, “Geçen hafta deplasmanda aldığımız 4-0’lık bir galibiyet vardı. Bunun sürpriz olmadığını göstermek için bugün kendi evimizde galip gelmek istiyorduk. İlk yarıda iyi başladık. Gol pozisyonları da bulduk ama istediğimiz sonuca gidemedik. İkinci yarıda sakat arkadaşlarımızın oyundan çıkması, sonradan giren arkadaşlarımızın fizik olarak daha hazır olmaması daha kontrollü bir oyuna döndü ikinci yarı. Gol yemedik iki haftadır buda sevindirici. Sonuçta rakibimiz İçel İdmanyurdu alınan bir puan çokta kötü değil diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ÖZARSLAN: “BURADAN ALINAN BİR PUANI KAZANILMIŞ BİR PUAN OLARAK GÖRÜYORUM”
İçel İdman Yurdu forması giyen Efe Halil Özarslan, ilk yarıda iyi bir futbol ortaya koyamadıklarını ifade ederken şöyle konuştu, “İlk ayrı biraz vasat oynadık. İkinci yarı takım daha toplu oynadı. Kenan arkadaşımızın kaçırdığı çok net bir pozisyon var onu atsa belki buradan üç puan ile dönerdik. Ama olmadı. Buradan alınan bir puanı kazanılmış bir puan olarak görüyorum. Orduspor’un da hedefi Süper Lig”

TOZLU: “HAFTAYA KARŞIYAKA KARŞISINDA ÜÇ PUAN İLE LİGE BAŞLARIZ”
Eren Tozlu ise, “Buraya üç puan için gelmiştik. Zorlu bir maç oldu. İyi mücadele ettik. İlk yarı etkisiz futbol oynadık ama ikinci yarı da önemli pozisyonlarımız vardı. Berabere kaldık. Orduspor’u tebrik ediyorum. Haftaya Karşıyaka karşısında üç puan ile lige başlarız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA