Gençler Türkiye Kürek Şampiyonası

SAKARYA - Gençler Türkiye Kürek Şampiyonası'nda 6 kategoride birincilik elde eden Fenerbahçe, şampiyon oldu.

Spor Toto Gençler Türkiye Şampiyonası Kürek Yarışları'nda 6 kategoriyi birincilikle tamamlayan Fenerbahçe Kürek Takımı, ezeli rakibi Galatasaray'ı geçerek şampiyon olmayı başardı.

Sapanca Gölü Kırkpınar parkurunda iki gün süren Gençler Türkiye Kürek Şampiyonası, bugün yapılan final karşılaşmalarıyla sona erdi.

Yarışların sonunda, "Yıldız kızlar dört çifte", "Genç erkekler tek çifte", "Genç erkekler iki çifte", "Genç erkekler dört tek", "Genç erkekler dört çifte" ve "Genç erkekler sekiz tek" kategorilerinde birinciliği elde eden Fenerbahçe, bu sonuçların ardından şampiyonluğunu ilan etti.

"Genç erkekler iki tek", "Küçük kızlar bir çifte", "Küçük kızlar iki çifte", "Yıldız kızlar bir çifte" ve "Küçük kızlar dört çifte" kategorilerinde birinciliği Şişecam Çayırova ve "Yıldız kızlar iki çifte" katogorilerinde Anadolu Hisarı birincilik elde etti.

Yarışların ardından düzenlenen ödül töreninde, şampiyonluk kupalarını alan Fenerbahçeli kürekçiler, takım halinde sevinç gösterisinde bulundu.

-"Bunlar bizi umutlandıran güzel yarışlar"

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşsever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Gençler Kürek Şampiyonası öncesi yurt dışında yapılan yarışlarda gençlerin aldığı derecelerin, kendilerini olimpiyatlar için daha da umutlandırdığını söyledi.

Gençlerin 3 yıl sonra olimpiyat seçmelerine çıkacağını belirten İşsever, "Dolayısıyla çok güzel dereceler alıyoruz. Federasyon olarak da gençlere büyük yatırım yaptık ve devam edeceğiz. 23 yaş altında da dünya beşinciliği alındı. Sonuçta olimpiyat vizesini almak için bunlar bizi umutlandıran güzel yarışlar" diye konuştu.

Bugünkü yarışlarda gençler katagorisinde Fenerbahçe'nin birinci olduğuna dikkati çeken İşsever, "Dolayısıyla buradaki beklentimiz gençlerimizin önümüzdeki dünya şampiyonası ve olimpiyatlara hazırlıklarının devamını sağlayabilmek" ifadesini kullandı.

İşsever, yarışlarda 6-7 Eylül'de Sırbistan Belgrad'ta yapılacak Balkan Şampiyonası seçmelerinin de yapıldığını kaydetti.

Kaynak: AA