Beko Basketbol Ligi

İZMİR - Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, ana sponsor oldukları Aliağa Petkim Basketbol Takımı'na 2013-2014 sezonunda da destek vermeyi sürdüreceklerini açıkladı.

Aliağa Spor Kulübü Başkanı Uğur Eren, Başantrenör Hakan Demir, Menajer Birtan Saka, oyuncular Ahmet Erdoğan ve Ceyhun Altay, Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut'u makamında ziyaret ederek, verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.

Korkut ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Beko Basketbol 1. Ligi'ne yükseldikleri 2008-2009 sezonundan itibaren basketbol takımına destek verdiklerini hatırlattı.

Aliağa'nın sosyal yaşamında çok önemli yeri olan basketbol takımına desteğe bu yıl da devam edeceklerini belirten Sadettin Korkut, takımın 1. Lig'de yer almasının, ilçe gençlerinin spora yönelmeleri ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları açısından da çok önemli olduğunu belirtti.

Takımın başarısını önemsediklerini dile getiren Sadettin Korkut, "2012-2013 sezonunu 39 puanla 11. sırada tamamladık. 2013-2014 sezonunda ise başarı çıtasını play-off ve üzeri olarak belirledik. Teknik kadroya ve oyuncularımıza şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

Sporun mücadele azmi kadar; barış, dostluk ve disiplin gerektirdiğini vurgulayan, kendisinin de iyi bir basketbol izleyicisi olduğunu belirten Korkut şöyle devam etti:

"Önemli olan temiz ve kişilikli bir mücadele vermek. Tabelaya yansıyan skor da elbette önemli, ama Aliağa Petkim basketbol takımının geçen yıllarda olduğu gibi bu sezon da öncelikle temiz bir oyun çıkaracaklarına ve azimle kazanmaya çalışacaklarına inanıyorum. Bu sezon takımın tamamına yakını yeni oyunculardan oluşuyor. Bu oyuncuların birbirlerini tanımaları, takım ruhu oluşturmaları da büyük önem taşıyor. Başantrenörümüz Hakan Demir ile bu ruhu yakaladıklarını görmekten büyük mutluluk duydum."

Aliağa Spor Kulübü Başkanı ve Aliağa Belediyesi Başkan Yardımcısı Uğur Eren de takımın ana sponsoru olan Petkim'e teşekkür ederek, "Bizler mücadelemizle sadece Aliağa'yı değil Petkim'i de temsil ediyoruz. Bu sezon ilk hedefimiz play-off'a kalabilmek. Kadromuza eklediğimiz yeni oyuncularla bunu başaracağımızı umuyoruz. Aliağa Petkim, bu sezon da temiz bir mücadele verecek ve inanıyorum ki Aliağa halkına çok güzel mutluluklar yaşatacak" dedi.

Kaynak: AA