Batman'da Uluslararası Hasankeyf Wushu Turnuvası

BATMAN - Türkiye Wushu Federasyonu, Batman Valiliği ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'nün organizasyonunda düzenlenen "Uluslararası Hasankeyf Wushu Turnuvası"na Suriye, Irak, İran, Azerbeycan, Gürcistan ve Türkiye'den toplam 65 sporcu katıldı.

Atatürk Parkı'nda 23-24 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Wushu Turnuvası kapsamında Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı M. Zeki Akıncı, Federasyon İcra Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz ile baş danışman Kurtuluş Hepyalçın, Batman'a geldi.

Akıncı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Wushu sporunun insanın içindeki içgüdüsünü, hırsı yok edebilecek olan bir spor olduğunu söyledi.

Batmanın bu sporla çok iyi yere geleceğini inandığını vurgulayan Akıncı, "Batman'da bir dünya şampiyonasını da düşünüyoruz. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz. Batman'la kardeşiz daima kardeş kalacağız. Çözüm sürecinin devamında inanıyorum ki, buralarda Wushu sporu ile birliktelik, sevgi, dostluk, dürüstlük ve birbirine güven gelecektir" dedi.

Wushu Federasyonu İcra Kurulu üyesi Abdurrahman Akyüz de, gelecek senelerde Wushu sporunun Doğu ve Güneldoğu Anadolu Bölgesi'nde öncelikli tercih edilen spor olacağını söyledi.

Wushu sporunun 7'den 70'e ayakta duran herkesin yapabileceği bir spor olduğunu belirten Akyüz, "Bizim ayrımız gayrımız yok. Birileri bu ayrılığı suni olarak çıkardı, bu tür etkinlikler ayrılığı, ayrıcalığı ortadan kaldıracaktır. Uluslararası turnuvalarda milli takım, çoğunlukla bu bölgenin çocuklarından oluşuyor. Bizim ilk dünya şampiyonumuz bu bölgeden, Adıyaman'dan Hüseyin Dündar ve o da Selehaddin Eyyubi'nin torunu. Kardeşimiz Türkiye'yi temsil ediyor. Sokaklar çocuklarla dolu. Onun için bu bölgeye çok önem veriyoruz. Bu demektir ki gelecek senelerde Wushu doğu ve güneydoğu illerinde Batman'da, Şırnak'ta, Diyarbakır'da, Hakkari'de, Van'da, Siirt'te birinci spor olacak. Wushu bu bölgenin çocuklarına göre bir spordur."

Dünyada çok önemli olayların yaşandığına dikkati çeken Akyüz, mazlumların yanında olduklarını, dile getirerek, "Dünyadaki mazlumların yanındayız. Bir futbolcu kardeşimiz, maçta gol attıktan sonra mazlumlara destek için Rabia işaretini yaptı. Bir siyasetçi çıktı, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanına, 'Buna soruşturma açacak mısınız?' dedi.

Buna soruşturma açılmaz. Biz tüm Wushucular olarak hep beraber Rabia işaretini yapıyoruz. Dünya şampiyonu 3 çocuğumla Rabia işaretini yapıyoruz. Siz Batmanlı Wushucular, Rabia direnişçilerine destek olacaksınız. Çünkü yaptığmız Wushu sporu insanlığın saadeti için, insanın bedenini, ruhunu ve zihnini geliştiren yegane bir spordur. Biz bu sporu, doğu ve güneydoğu illerimizde yaymak için kollarımızı sıvadık" diye konuştu.

Wushu Federasyonu baş danışmanı Kurtulmuş Hepyalçın ise 16 yıl aradan sonra ilk kez Batman'a geldiğini anlatarak, "Burada müthiş bir beraberlik özlemi var, 16 sene sonra geldiğim muhteşem insanlarıyla, çözüm sürecine susamış insanlarıyla Batman'dan çok mutlu dönüyorum. Wushu, öyle bir spor ki, insanların birlik ve beraberlğini tesis eden, dede-torun sporudur diyorum"

Kaynak: AA