Türkiye, Hırvatistan'ı 81-52 Mağlup Etti

Spor Toto World Cup 11'in ikinci gün son maçında Türkiye, Hırvatistan'ı 81-52 mağlup etti.

Mücadeleye tutuk başlayan A Milli Erkek Takımı, Oğuz Savaş'ın sayılarıyla skor üretirken savunmada oldukça dikkatliydi. İlk 5 dakika sonrasında Hidayet Türkoğlu'nun da devreye girmesiyle oyunda üstünlüğü eline alan ay-yıldızlılar, özellikle pota altındaki etkili performansıyla ilk çeyreği 17-13 önde tamamladı. İkinci periyotun ilk 2 dakikasında iki takım da skor üretemezken daha sonra milliler pota altı üstünlüğü sürdü. Oğuz Savaş bu bölümde de sayılar bulurken fark bir ara 8'e kadar çıktı (30-22). Hırvatlar, 6-0'lık seriyle durumu 30-28'e getirse de soyunma odasına 35-31'lik skorla gidildi.

İkinci devreye savunmadaki istekli ve etkili performansını sürdüren milliler, Sinan Güler-Kenan Sipahi ikilisinin önderliğinde farkı 11'e kadar yükseltti (44-33). Bütün çeyrek boyunca sert savunmasını sürdüren, özellikle pota altında Hırvat uzunlara sayı şansı tanımayan Türkiye, Kenan Sipahi ve Ersan İlyasova'nın sayılarıyla son çeyreğe 19 sayı farkla, 60-41 önde girdi. Final periyotunda üstünlüğünü sürdüren, mücadeleden son ana kadar kopmayan ay-yıldızlılar, Hırvatistan'ı 81-52 mağlup ederek ikide iki yaptı.

Ay-yıldızlılar, yarın saat 18.00'da oynayacağı Sırbistan maçında Spor Toto World Cup 11 şampiyonluğu için mücadele verecek.

Kaynak: İHA