Kasımpaşa - Kayserispor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında Kasımpaşa evinde konuk ettiği Kayserispor’u 3-1 mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, “Lige başlangıç böyle olur” dedi.

Oyunu bir dengede tutmanın önemine değinen Arveladze, “Bunu takımın tutması gerekir. Mücadele hafta içerisinde çalıştığımız şekilde gelişti. Kayserispor’u iyi analiz etmiştik. Kayserispor, çok çalım atan ve hücum arkasına top atan bir takım. 1-0’dan sonra oyunu biraz bıraktık. Girdiğimiz pozisyonlara bakarak iyi bir maç çıkardık. Oyuncularımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Kasımpaşalı futbolcu Orhan Şam, hafta başından beri bu maça adapte olduklarına vurgu yaparak, “Geçen hafta talihsiz bir yenilgi yaşadık. Bu hafta güzel bir galibiyet aldık. İyi bir ekibiz. Kayserispor’da güçlü bir takım. 3-0’dan sonra oyuna daha hakim olmamız gerekirken, maça asılmadık. Artık önümüzdeki hafta oynaycağımız Torku Konyaspor maçına odaklanacağız” ifadelerini kullandı.

Kendileri için 3 puan kazanmanın çok önemli olduğunu söyleyen Kasımpaşalı oyuncu Malki, "Tam olması gereken baskıyı yaptık ve güzel oynadık. İlk devre gördüğüm kadarıyla rakibi çok gol pozisyonuna sokmadık. Sonrada 2. devre 3. golü attık ve sonrası bizim için daha kolaydı. Sonrasında maalesef bir gol yedik. Artık Konyaspor maçına odaklanacağız” açıklamalarında bulundu.

KAYSERİSPOR CEPHESİ
Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki, futbolda 3-1 gibi bir skorla kaybettikten sonra söylenecek fazla birşey olmadığını vurgulayarak, “Sonuçta her şeyi belirleyen skor. Herkes oraya bakıyor. Topu ayağımızda tuttuğumuz dakikaların rakibe oranla çok olduğunu düşünüyorum. Yediğimiz gollerin hemen hemen hepsinde kendi bireysel hatalarımız var. Skor 3-0 olduktan sonra oyunda kalmak ve maça tutunmak zor oldu. Yaptığımız bireysel hataları daha aza indirgemek için çalışacağız. Genel anlamda ders çıkaracağımız bir maç oldu. Elazığspor maçında daha az hata yapmak ve galip gelmek için orada olacağız. Skora bağlı kalmaksızın oynadığımız güzel bir futbol var. Girdiğimiz pozisyonların birçoğunu değerlendirseydik sonuç farklı olacaktı ama maalesef bunu başaramadık” şeklinde konuştu.

Kaybettikten sonra konuşmanın zorluğuna değinen Kayserispor’un defans oyuncusu Zurab Khizaishvili, “Maçın başında yediğimiz gol ve penaltıdan yediğimiz gol bizi zor duruma soktu. Kasımpaşa sonuçta evinde oynadı bu maçı. Burada etkili oynayan bir takımdı. Verdiğimiz pozisyonlarla yediğimiz goller var. Elazığspor maçında elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalışacağız. Elimizde bir galibiyet bir mağlubiyet var” dedi.

Sarı-kırmızılı takımın başarılı futbolcusu Biseswar, maça çok iyi başlamadıklarının altını çizerek sözlerine şöyle sürdürdü:
“Ama kötü de oynamadık. Yediğimiz gollerden sonra maça tutunmamız da zordu. Futbolumuzu ümit ediyorum ki daha da üzerine koyarak Elazığ maçına bunu yansıtmalıyız. Elazığ maçında daha farklı olacağız.”

Kaynak: İHA