Karsspor 2013-2014 Sezonu Hazırlıklarını Sürdürüyor

Bölgesel Amatör Lig (BAL) Ligi takımlarından Karsspor, 2013-2014 futbol sezonu hazırlıklarını sürdürüyor.

Kars Atatürk Stadyumu’nda Teknik Direktör Hayrettin Tekelioğlu, nezaretinde hazırlıklarını sürdüren Karsspor’da yeni sezonda hedef TFF 3.Ligi. Yaptığı transferlerle çok iyi bir takım kurduklarını belirten Karsspor Teknik Direktörü Hayrettin Tekelioğlu, Karsspor’un başarısı için yoğun çaba harcadıklarını, çok kaliteli sporculardan iyi bir ekip kurduklarını ve Yeşil Beyazlı ekibi grubunda ilk 3’e taşıyacaklarını söyledi.

Karsspor Teknik Direktörü Hayrettin Tekelioğlu; “Kars gerçekten çok güzel bir şehir. Bu şehrin takımının çok daha üst ligde olması gerekiyor. Bu sezon yaptığımız transferlerle çok iyi bir takım kurdu. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Sezona çok iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Zıraat Türkiye Kupası’nda Gölespor ile oynayacağız. Ardından Erzurum Yakutiye Spor ile deplasmanda ilk maçımızı oynayacağız. Hedefimiz bu karşılaşmaları kazanarak lige iyi başlamak. Bunu başaracak ekibe sahibiz” dedi.

“KARSSPOR DESTEKLE, EL BİRLİĞİYLE İNANIYORUM Kİ ÇOK DAHA BAŞARILI OLUR”
Kars’ta herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini hatırlatan Teknik Direktör Hayrettin Tekelioğlu; “Burada başta Kars Valisi olmak üzere herkese görev düşüyor. Karsspor’un başarılı olması için öncelikle burada alt yapı oluşturulması gerekiyor. Burada yetkililere çok ama çok büyük görevler düşüyor. Çocuklarımız, gençlerimiz internet kafelerden dışarı çıkmıyor. Bu gençleri, çocukları yeşil sahalara çekmek için sporu il genelinde cazip hale getirmek gerekiyor. Yani spor yapmak herkese cazip hale getirildi mi? Alt yapı sorunu da kendiliğinden çözüme ulaşmış olur. Nasıl spor cazip hale getirilir? Teşvik etmek gerekir. Çocuklarımıza, gençlerimize sporu sevdirmek, onlara spor yapmaları için bir takım imkanlar maddi ve manevi sunmak gerekir ki, evinden çıkan çocuk internet kafeye değil, direk spor yapmak için spor sahasına gelsin. Bunu başardığımız takdirde ben inanıyorum ki Kars’ta futbola olan ilgi artacak. Burada uzun vadede alt yapı sorunu da çözülecektir” diye konuştu.

“GEÇMİŞTE KARS KARDENİZE VE TÜRKİYE’NİN ÇEŞİTLİ TAKIMLARINA FUTBOLCU GÖNDERİYORDU”
Kars’ın geçmiş yıllarda Türkiye’nin bütün şehirlerine yetiştirdiği futbolcuları transfer ettiğine dikkat çeken Tekelioğlu; “Kars’ta çok eski yıllarda mahalle takımları vardı. Yani futbol mahallede başlıyordu. Mahalleden amatöre, amatörden de profesyonel lige Kars’ta futbolcular yetişiyordu. Her mahallenin mutlak suretle takımı vardı. Bu takımlarda çok iyi futbolcular vardı. Yani mahalle de boş kalan çocuk, genç top oynuyordu. 18-20 takımlı amatör ligi vardı. Her amatör takımda profesyonel oynayacak en az abartısız söylüyorum 5 tane başarılı, yetenekli ve topu bilen çok iyi gençler vardı. Şimdi iki sezondur Kars’tayım. Kars’ta bırakın amatörü mahallelerde top oynanmıyor. Yani topu, sporu seven çocuk, genç hatta orta yaşlı sınıfından çok az sayıda insan var. Bu şekilde ister istemiz Karsspor dışarıdan transfer yapmak zorunda kalıyor. Az öncede belirttiğimiz gibi, Sporu mahalleden, okullara kadar her kesime cazip hale getirmek gerekiyor. Ancak bu şekilde alt yapı sorunu çözülür ve Kars’a ve ülkemizin bütün takımlarına eskiden olduğu gibi sporcu transferi yapılabilir. Bu da birlik beraberlik içerisinde olur” şeklinde konuştu.

Daha sonra Yeşili Beyazlı ekibin sporcuları kısa süreli yaptığı çalışmanın ardından alt yapı takımıyla çift kale maç yaptı. Teknik direktör Tekelioğlu, nezaretinde yapılan çift kale maçta her iki takımın sporcuları sık sık yaptıkları bireysel hatalardan dolayı uyarıldı.

Kaynak: İHA