Futbol Köyü’nün Genç Kramponları Çevreyi Tanıyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Ülker sponsorluğunda 2007 yılında ilk kez Van'da başlayan TFF-Ülker Futbol Köyleri Projesi kapsamında Ödemiş’in Gölcük Yaylası’nda çeşitli etkinlikler yapan Futbol Köyü öğrencileri dün Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’ne konuk oldu.

19 Ağustos’tan bu yana Gölcük Prenses Otel’de çeşitli çalışmalara imza atan Ege Bölgesinin ilk Futbol Köyü’nde 12-13 yaş grubu 40 erkek öğrenci yer alıyor. TFF Ege Bölge Antrenörü Ozan Yılmaz öncülüğünde 10 kişilik uzman eğitmen grubuyla nitelikli futbol eğitiminin yanı sıra, beslenme, oyun kuralları, futsal, ilk yardım, çevre bilinci, satranç, yaratıcı drama, sanat atölyesi ve kişisel bakım ve diş sağlığı eğitimlerinin de verildiği Futbol Köyü’nün öğrencileri için çevre gezisi düzenlendi.

Gölcük’ten yola çıkıp Bozdağ ve Sart Harabeleri’ni gezen Futbol Köyü öğrencileri ardından Ödemiş Belediyesi’nin davetlisi olarak Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’ne (ÖYKAM) konuk oldu.

Ödemiş ve çevresinin kültür ve tarihini yansıtan ÖYKAM’ı ilgi ile gezen öğrenciler en çok saatçi odası ile kundura odasında vakit geçirdiler. Sergilenen tüm objeleri meraklı gözlerle inceleyen öğrenciler, müze ve Ödemiş hakkında müze görevlilerinden bilgiler aldılar. Futbol Köyü’nün Ödemişli öğrencisi Mert Eren Ceyhan’ın ev sahibi olduğu ÖYKAM gezisinde öğrenciler ve eğitmenler bol bol fotoğraf çektiler. Öğrenci ve eğitmenlere ÖYKAM’la ilgili broşürler dağıtıldı. Yaklaşık 1 saat süren ÖYKAM ziyaretinin ardından Futbol Köyü kafilesi tarihi Birgi Beldesi’ni ziyaret etti.

Çalışmaların çok güzel bir ortamda sürdüğünü kaydeden TFF Ege Bölge Antrenörü ve Futbol Köyü Koordinatörü Ozan Yılmaz, “Hafta başından beri Gölcük Prenses Otel’de çok renkli ve neşeli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Futbol sevgisi ile dolu çocuklarımıza bunun yanında başka eğitimler de vererek çok yönlü gelişim göstermelerini hedefliyoruz.

Ödemiş’teki çalışmalarımızda bize en büyük desteği Ödemiş Belediyesi ve Sadettin Ağaoğlu veriyor. Sadettin Ağaoğlu bizimle yakından ilgilenerek hemen her konuda yardımcı oluyor. Bugün de çevre kültür gezisi olarak yakınlarımızdaki değerli yerleri ziyaret ettik. Sart’tan başladığımız yolculuğumuzda Belediye Başkanımız Sayın Bekir Keskin’in daveti üzerine ÖYKAM’ı da ziyaret ettik. Ödemiş’e yakışır, bölgede benzeri olmayan güzel bir mekan ortaya çıkartılmış. Öğrencilerimiz burada gördüklerinden etkilendiler ve yöreyi daha iyi tanıma olanağı buldular. Gezimize önemli bir katkı oldu. Çarşamba gününe kadar futbol köyü etkinliklerine devam edeceğiz. Kendi aramızda maçlarımız olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA