Mersin Büyükşehir Belediyesi, Lige Galibiyetle Başlamak İstiyor

MERSİN - Beko Basketbol Ligi takımlarından İçel Büyükşehir Belediyesi'nin kulüp başkanı Mehmet Özcan, Fenerbahçe Ülker'i yenerek sezona galibiyetle başlamak istediklerini söyledi.

Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun ilk maçını kendi taraftarları önünde Fenerbahçe Ülker ile yapacaklarını hatırlattı.

Akdeniz Oyunları için yapılan salonda gerçekleştirilecek maçta taraftar desteğine ihtiyaç duyacaklarını anlatan Özcan, "Taraftarın takımı ne kadar etkilediğini Akdeniz Oyunları'nda mücadele eden ve şampiyon olan milli takım maçında gördük. Aynı havayı bizde Fenerbahçe karşısında yaşamak istiyoruz. Taraftarımız yanımızda olursa, bunu başaracak güçteyiz. Fenerbahçe'yi yenerek sezona galibiyetle başlamak istiyoruz" dedi.

Bu sezon öncesinde birçok takımın çok ciddi bütçelerle takımlarını kurduklarını ve bu sayede ligdeki kalitenin artacağını tahmin ettiklerini ifade eden Özcan, şöyle devam etti:

"Fenerbahçe'nin yeni yıldızlar alması, Galatasaray'ın oturmuş kadrosuna yeni çok ciddi takviyeler yapması, Beşiktaş'ın kan değişikliğine giderek genç oyunların yanına çok kaliteli oyuncularla hedefi büyütmesi gibi bazı gelişmeler, ligin oldukça güçlü hale geldiğini gösteriyor. Biz de bu gelişmeler olurken boş durmadık. Antwain Barbour, Predrag Samardziski, Gerrod Dwayne Henderson ve Ali Karadeniz'i renklerimize bağladık. Bunun yanında en büyük kazancımız olacak genç oyuncularımız Tibet ilhan ve Erkay Şalcı'yı temmuz ayından beri yaptığımız çalışmalarla A takım kategorisine yükseltecek seviyeye getirdik. Bunun yanında takımı gençleştirme adına Burhan Tuncer ve büyük bir çıkış yakalayacağına inandığımız Nusret Yıldırım transferleriyle savaşan, mücadele eden, maçın son saniyesine kadar etkili olan bir takım kurduk."

Kaynak: AA