Karateciler En Güzel Kata Çizmek İçin Yarıştı

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Palandöken Karate Kupası Müsabakaları Kata karşılaşmaları ile başladı.

Erzurum Büyükşeir Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleşen ve organizasyon sorumluluğunu Yakutiye Gençlikspor Kulübü’nün üstlendiği 10. Uluslararası Palandöken Kupası Karate Maçlarının ilk gününde Kata karşılaşmaları yapıldı. Kazım Karabekir Spor Salonu’nda sabah erken saatlerde start alan Kata Müsabakaları nefesleri kesti.

Ev sahibi Türkiye’nin yanı sıra İran, Azerbaycan, Arnavutluk, Filistin, Ukrayna, Gürcistan, Türkmenistan, Kamerun, Irak, Moritanya ve Ürdün gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye’den 56 ilin katılımı ile yapılan uluslararası Palandöken Kupası Karate maçları büyük bir ilgi görürken, sabah saatlerinde katada yapılan ferdi ve takım müsabakalarının ardından dereceye giren sporculara madalya takımlara ise kupaları verildi.

Dereceye giren takımların kupalarını ve sporcuların madalyalarını Karate Bölge Başkanı Ahmet Çelebi, Karate Federasyonu Organizasyon Kometitesi Başkanı Resul Çelebi, Karate Federasyonu yetkilileri, eski milli karateciler Okay Arpa ile Yıldız Aras ve diğer davetliler verdi.

Müsabakalara öğleden minikler ve yıldızlar kategorisinde yapılan kumite maçları ile devam edildi. Karate Bölge Başkanı Ahmet Çelebi, Türkiye Karate Federasyonu ile Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen Palandöken Kupası Karate müsabakalarının kata ve kumite dallarında 5 ayrı tatamide yapıldığını ifade ederken, seyircilerin ilgisinden bir hayli memnun kaldıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA