Doğu Kulüpleri Arası Tenis Ligi

AĞRI - Türkiye Tenis Federasyonu ve Ağrı Tenis Kulübü tarafından organize edilen Doğu Kulüpleri Arası Tenis Ligi Ağrı'da devam ediyor.

Lütfi Yiğenoğlu Stadı tenis kortlarında 20 Ağustos Salı günü başlayan 20 ilden 14-30 yaş arası 166 sporcunun katılımıyla düzenlenen Doğu Kulüpleri Arası Tenis Ligi, yarın oynanacak kapanış müsabakasının ardından sona erecek.

Ağrı Tenis Kulübü Başkanı Kasım Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı'nın tenis alanında birçok faaliyete ev sahipliği yaptığını ve teniste diğer iller arasında bir lokomotif görevi üstlendiğini söyledi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen lige, Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen sporcuların burada hem birbirleriyle kaynaşma ortamı oluşturduklarını hem de Ağrı'da bulun tenis kortlarında tenisin keyfine vardıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Türkiye Tenis Federasyonu'nun desteği ile Ağrı'da büyük atılımlara imza atıyoruz. Tenisi tabana yayarak, tenisin girmediği yer bırakmamaya çalışıyoruz. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı sayın Osman Tural ve diğer üyeler tenisin Ağrı'da yaygınlaştırılmasında bize büyük destek verdiler. Ağrı, tenis alanında diğer illere örnek teşkil ediyor. Bizim şu an kulübümüzde bulunan 80 sporcudan 30 tanesi son derece profesyonel oyunculardır. Bunların hepsinin maddi durumu çok kötü. Tenis Ağrı'da yoksul sporu. Bu gençlerimiz hem tenisle tanışıyorlar hem de buradan aldıkları gelirle ailelerine katkıda bulunuyorlar. Ağrı teniste kendini ispatlamış bir şehirdir. Gerek turnuva tecrübesi, gerekse sporcu kalitesi açısından. 6 yaşında bir çocuğu alıp 16-17 yaşlarına kadar yetiştiriyoruz. Bundan dolayı burası bir pilot bölgedir. O yüzden Tenis Federasyonu bütün faaliyetleri buraya veriyor. Tenis sporu yıllarca buralara hiç uğramamış, hep hor görülmüş geri planda tutulmuş bir branş ama son 5 yıldır yaptığımız çalışmalarda tenisin girmeği nokta kalmadı."

Her yıl Ağrı'da hem ulusal hem de uluslararası müsabakalar düzenlediklerini vurgulayan Kaya, "Lige, 20 ilden 14-30 yaş arası toplam 166 sporcu katıldı.

Ağrı'dan da 6 sporcumuz katıldı.

Lig, yarın oynanacak kapanış müsabakasıyla sona erecek. Ağrı, tenis alanında kendini ispatlamış bir durumdadır. Eğer gerekli desteği alırsak önümüzdeki yıl 50 bin dolar ödüllü uluslararası bir turnuva düzenlemeyi düşünüyoruz."

Kaynak: AA