Danone Uluslararası Futbol Turnuvası

İSTANBUL - Sultanbeyli Hasan Ali Yücel Ortaokulu Futbol Takımı, eylül ayında Londra'da düzenlenecek 32 ülkenin katıldığı Danone Uluslararası Futbol Turnuvası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Sultanbeyli Belediyesinden yapılan açıklamada, hazırlıklarını haftada 5 idman ile sürdüren takımın, her yıl düzenlenen Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Danone Küçükler Futbol Turnuvası'nda Türkiye Şampiyonu olduğu hatırlatıldı.

Turnuva hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren takımın hedefinin dünya kupasını Türkiye'ye getirerek büyük bir başarıya imza atmak olduğu belirtilen açıklamada, 32 ülkenin katıldığı dört takımlı sekiz grubun bulunduğu turnuvada, Hasan Ali Yücel Ortaokulu'nun A grubunda Japonya, Hollanda ve Tunus ile mücadele edeceği, gruplarda ilk iki takımın bir üst tura çıkma şansını yakalayacağı aktarıldı. Açıklamada, geçen yılın finalisti Japonya ile Türkiye'nin grubun favorileri arasında yer aldığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen antrenör Ergin Kubatlıoğlu, hazırlıkları büyük ölçüde tamamladıklarını belirterek, "Sultanbeyli gençleri bu şanslarını en iyi şekilde değerlendirecek. Bu kupayı almak istiyoruz. Ne kadar ileri bir noktaya gidebilirsek, bizim için o kadar iyi. Amacımız elbette kupayı ülkemize getirmek ama ondan önce bu kupanın çocukların hayatlarına yön vereceğini düşünüyoruz. Bu organizasyon çocukların hayatlarını değiştirecek" ifadelerini kullandı.

Londra'da günde iki maç oynayacaklarını kaydeden Kubatlıoğlu, "Çok iyi hazırlandık. Burada iyi bir başarı elde etmek istiyoruz. Türk futboluna en küçük kategoride ivme kazandırma amacındayız. Tabir yerindeyse Türk futbolunda bir kıvılcım başlatmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA