Çevre Festivalinde "mavi Yengeç" Koşusu

MERSİN - Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde gerçekleştirilen çevre festivali kapsamında "mavi yengeç" koşusu düzenlendi.

Mavi yengecin önemli yaşam alanlarından Göksu Deltası'ndaki Paradeniz ve Akgöl arasında bulunan Kuğu Gölü'nde gerçekleştirilen koşuya katılan çok sayıda yarışmacı, 600 metrelik parkuru yalın ayak geçmek için kıyasıya mücadele etti.

Yarışma şartlarını zorlaştırmak amacıyla Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş ve izleyiciler, koşunun yapıldığı alana, daha önce yakalanmış mavi yengeçleri bıraktı.

Yerel işletmeci Ali Mavili'nin sponsorluğunda gerçekleştirilen koşu sonucunda Umut Arslan birinci, Mustafa Arslan ikinci, Serdar Arıcı üçüncü, Cabir Şahin dördüncü, İlyas Aktan beşinci ve Gökhan Aktan altıncı oldu. Birinciye bin, ikinciye 500, üçüncüye 250, dördüncü ve beşinciye 100, altıncıya 50 lira ödül verildi.

Zorlu parkurun sonunda baygınlık geçiren bazı sporculara acil servis ekipleri müdahale etti.

Belediye Başkanı Açıkbaş, yarışma sonunda yaptığı açıklamada, Mısır ve Suriye'de yaşanan katliam nedeniyle çevre etkinliklerinin ardından gerçekleştirilecek eğlence programlarını iptal ettiklerini kaydetti.

Düzenledikleri bu etkinlikle yöreye has mavi yengeci tanıtmayı hedeflediklerini ifade eden Açıkbaş, mavi yengeç yemek isteyenleri Taşucu'na davet etti.

Mavi yengecin Silifke ve Taşucu beldesinde bulunan restoranlarda tüketildiğini bildiren Açıkbaş, mavi yengecin ana vatanının Göksu Deltası olduğunu belirterek, düzenledikleri etkinlikler kapsamında da mavi yengece dikkati çekmek için bu yarışmayı organize ettiklerini söyledi.

Yarışma sponsoru Ali Mavili ise turizm açısından önemli bir potansiyele sahip olan Taşucu beldesinde belediye tarafından mavi yengecin tanıtımı için düzenlenen etkinliğe sponsor olmaktan gurur duyduğunu anlatarak, mavi yengeci Türkiye'nin yanı sıra dünyanın dört bir tarafına tanıtmak için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Kaynak: AA