Bursaspor Yönetimi, Vali Münir Karaloğlu'nu Ziyaret Etti

Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan ve yeşil-beyazlı kulübün yönetim kurulu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti.

Vali Karaloğlu, geçmişte yaşanan üzücü olayların unutulup temiz bir sayfa açılması gerektiğini ifade ederek, “Bursaspor'u gözümüz gibi korumamız gerekiyor” dedi.

"SPOR, TARAFTARLA GÜZELDİR"
Bursa’nın yeni Valisi Münir Karaloğlu'na 'Hoşgeldin' ziyaretinde bulunan yeşil-beyazlı kulüp yöneticileri, Bursasspor hakkında görüş alışverişinde bulundular. Yeşil-beyazlı takımın, Bursa'da çok önemli bir değer olduğuna vurgu yapan Vali Karaloğlu, “Bursaspor'a hep birlikte destek olmamız gerekir. Ama bazen insanoğlu çok sevdiği şeye de zarar verebilir. Buna taraftarımızın, kamuoyunun dikkat etmesi gerekiyor. Bursaspor'u gözümüz gibi korumamız gerekiyor. Geçmişte yaşanan üzücü olayları unutup temiz bir sayfa açmak lazım. En son İl Spor Güvenlik Kurulu toplanıp kararlar aldı. Spor, taraftarla güzeldir. Taraftarı olmayan bir futbolun güzel olacağını sanmıyorum. Hem Bursaspor'u sevenler, hem de rakip takım taraftarları her maça gidebilmeli. Ama geçmişte yaşanan bazı sıkıntılı olaylar var” diye konuştu.

"BURSA'YA BÜTÜN KULÜP TARAFTARLARI GELEBİLMELİ"
İl Spor Güvenlik toplantısında, Bursaspor ile Beşiktaş arasında oynanacak olan maçlarda siyah-beyazlı taraftarların Bursa'ya gelmemesi kararı aldıklarını ifade eden Vali Karaloğlu sözlerini şöyle devam etti: “İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu'nun almış olduğu, Beşiktaş-Bursaspor maçlarına, yeşil-beyazlı takımın taraftarının gelmemesi kararı var. Biz de bu karara göre Bursaspor-Beşiktaş maçlarında, siyah-beyazlı takımın taraftarının gelmemesi kararını aldık. Bu kararın bizi çok mutlu ettiğini söyleyemeyiz. Bursaspor taraftarları da İstanbul'a gidebilmeli. Bursa'ya da bütün kulüplerin taraftarları gelebilmeli. Bunun alt yapısını yapmamız lazım. Bugün buna şehir hazır olmayabilir ama bunu hazırlamak bizim görevimiz. Bu psikolojik ortamı oluşturmamız lazım. Dünyada kıyamete kadar devam eden kavga yoktur. Her kavganın sonunda barış vardır. Bu kavgayı da bitirmemiz lazım. Ne Bursa'ya ne de Bursaspor'a faydası yok” ifadelerini kullandı.

“BURSASPOR ŞU ANKİ ALGIYI HAK ETMİYOR”
Bursaspor'a ligde ve kupada başarılar dileyen Bursa’nın yeni Valisi Münir Karaloğlu, “Seneye de Avrupa'da görürüz inşallah. Bursa'da Avrupa maçları seyretmek istiyoruz. Bu hevesle Bursa'ya geldim. İnşallah onu da sağlarsınız. Allah yolunuzu açık etsin. Bu hafta önemli bir maç var. Maçta Bursalılar olarak, Bursaspor'u sevenler olarak centilmence rakip takımı ağırlamamız lazım. Bursaspor'un algısının doğru olmadığını göstermemiz lazım. Bursaspor taraftarı şu anki algıyı hak etmiyor. Taraftarların centilmenlik göstereceğine inanıyorum. İnşallah yeneriz” şeklinde konuştu.

ERKAN KÖRÜSTAN: “BAŞARILAR CENTİLMENLİKLE GELİYOR”
Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan ise, Vali Karaloğlu'na yeni görevinde başarılar dileyerek, "Bursaspor’umuzun destekçisi olacağınızdan kuşkumuz yok. Şimdiden teşekkür ediyoruz. Biz şampiyon olduğumuzda taraftarımız fair-play ödülü aldı. Başarılar centilmenlikle geliyor. Beşiktaş ile ilgili merhum İbrahim Yazıcı'nın da böyle bir isteği vardı. İnşallah biz de girişimlerde bulunacağız. Neticede biz şampiyon olduğumuzda son maçta Beşiktaş'ı yenerek şampiyon olduk” açıklamasında bulundu

Bu arada Bursasporlu yöneticiler Vali Karaloğlu ile bir süre de basına kapalı olarak sohbet etti.

Kaynak: İHA