Bursaspor Teknik Direktörü Daum Açıklaması

BURSA - Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in A Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevine getirilmesiyle ilgili, "Fatih Terim çok iyi bir arkadaşım. Bence çok iyi bir iş yapıldı kısa vadede. Tebrik ediyorum" dedi.

Bursa'da görev yapan basın mensuplarıyla Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen tanışma yemeğinde bir araya gelen Daum, yaptığı konuşmada, Bursaspor'un teklifinin kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.

Yeşil beyazlı kulüpten teklifi tatilde aldığını dile getiren Daum, "Kulübü tanıyordum, seyircileri biliyordum. Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapan Bursa çok enteresan bir şehir. Görüştüğümüz yönetimle Erkan başkanım, Rıdvan başkanım bana çok iyi bir izlenim bıraktı. Bursaspor'un teklifini severek, sevinerek kabul ettim. Bursa'da bulunmaktan çok da mutluyum. Bu insanlarla birlikte belirli hedeflere ulaşmayı çok istiyorum" diye konuştu.

Daum, göreve başlayalı kısa bir süre olmasına rağmen takım olarak çok iyi bir çalışma dönemi içinde bulunduklarını ifade ederek, yönetim, basın ve taraftarlar olarak tek vücut olmaları halinde büyük işler yapacaklarına inandığını kaydetti.

Bir gazetecinin, "Bursaspor'daki kısa ve uzun vadedeki planlarınız nelerdir?" sorusuna Alman çalıştırıcı, şu yanıtı verdi:

"Kısa vadeli yapacağımız şey önümüzdeki maçı kazanmak. Bizim hedefimiz her zaman önümüzdeki maçı kazanmak olması gerekiyor. Kim olursa olsun, hangi rakip olursa olsun. Takımımız öyle hazırlayacağız, moral motivasyonu onlara vereceğiz. Şampiyonluk olayı büyük bir maraton. Onu önceden kestirmek zor. Maratonu da zaten ilk kilometrelerde kazanmıyorsunuz. Gerçekten enteresan ve uzun bir maraton bizi bekliyor ve kendimizi buna hazırlıyoruz. Bursaspor'un hedefi her zaman Avrupa kupalarına katılmak olması gerekiyor. Beni bilen insanlar zaten kafasındaki hedefleri tahmin edebilirsiniz."

Daum, transfer çalışmalarıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine ise, şunları söyledi:

"Transferle ilgili en iyi şekilde takımımıza katkı sağlayacak düşüncesiyle çalışma içerisindeyiz. Yabancı kontenjan sınırımız var onu da göz ardı etmemek gerekiyor. Ona göre transfer yapılması gerekiyor. Başkanımızın kadromuzda olan oyuncularla ilgili çalışmaları oluyor. Hedefimiz hep beraber transfer yapmak için transfer yapılmaması gerekiyor. Mevcut kadrodan daha iyi olan futbolcu, bize katkı sağlayacak futbolcu transfer etmek gerekli. İlk etapta Türk futbolculara yöneliyoruz. Transfer döneminin sonuna yaklaştığımız için transfer kolay değil. Transfer sürecimiz iki hafta. Çalışmalarımız hızla devam ediyor."

Christoph Daum, Galatasaray Teknik Direktörü Fatin Terim'in AMilli Takım Teknik Direktörlüğü görevine getirilmesiyle ilgili yöneltilen bir soru üzerine de "Son 10 seneye bakıldığı zaman, Şenol Güneş ile Fatih Terim ile çok büyük başarılar elde eden Türk Milli Takımı maalesef bu dönemlerde bunu yansıtamadı. Ne olursa olsun, milli takımda oynayan oyuncular çok kaliteli. Çok potansiyeli olan bir takım olduğunu düşünüyorum. Eğer doğru işler yapıldığında milli takımın iyi işler yapabileceğini ve bu kaliteye sahip olduğunu düşünüyorum. Fatih Terim çok iyi bir arkadaşım. Bence çok iyi bir iş yapıldı kısa vadede. Tebrik ediyorum" yanıtını verdi.

Kaynak: AA