Belediyesporlu Tekvandocu Avrupa Şampiyonu Oldu

Konya Büyükşehir Belediyesporlu Yaşar Sami Gökbaba, Milli takımla katıldığı Avrupa Para-Tekvando Şampiyonası’nda birinci oldu.

Avrupa Para-Tekvando Şampiyonası, Romanya'nın Başkenti Bükreş'te, 8 ülkeden 40 sporcunun katılımıyla yapıldı. Türk Milli Takımı’nın 8 erkek, 3 bayan sporcuyla katıldığı şampiyonada, Konya Büyükşehir Belediyespor’dan Yaşar Sami Gökbaba Avrupa Şampiyonu oldu. 8 Haziranda İsviçre’nin Lizbon şehrinde yapılan 4. Para-Tekvando Dünya Şampiyonası’nda da birinci olan Gökbaba, böylece Dünya ve Avrupa Şampiyonu oldu.

Madalya törenin ardından konuşan Yaşar Sami Gökbaba, aldığı bu başarının diğerlerine göre çok farklı olduğunu belirterek, “Geçen seneki şampiyonada, ikinci olmuştum. Bu yıl birinci olarak hedefimi gerçekleştirdim. Bana destek olan herkese ve kulübüme çok teşekkür ediyorum” dedi.

Şampiyon sporcuyu tebrik eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Konya’yı en güzel şekilde temsil eden Yaşar Sami Gökbaba ile gurur duyduklarını belirterek, “Dünya ve Avrupa Şampiyonu olan Yaşar Sami Gökbaba’nın azmi ve çalışkanlığıyla örnek teşkil etti. Gökbaba’nın elde ettiği başarılarla sporun engel tanımadığını herkese gösterdi” diye konuştu.

Kaynak: İHA