Yatağanlı Şampiyonlar Milli Takımın Radarında

Çanakkale Gelibolu’da düzenlenen Minikler Türkiye Okçuluk Şampiyonası’ndan 2’si altın olmak üzere toplam 4 madalyayla dönen Bencikli Şampiyon okçular Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in konuğu olurlarken, ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Takım Antrenörü Dr. Ejder Sözen’in Okçuluk Milli Takımı ile ilgili yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

Çanakkale Gelibolu’da düzenlenen Minikler Türkiye Okçuluk Şampiyonası’nda Muğla’yı temsil eden ve 2 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalyayla ilçeye dönen Bencikli şampiyon okçular Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in konuğu olurken, ziyarete Takım Antrenörü Dr. Ejder Sözen’in yanı sıra, Bencik Belediye Başkanı Salih Haney ve Yatağan Milli Eğitim Müdürü Aydın Ceylan da katıldı.

Takım Antrenörü Dr. Ejder Sözen ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, takım sporcularının Okçuluk Milli Takımı’nın radarında olduğunu belirterek; “Öncelikle ekibimizin Türkiye’nin en iyi takımlarına karşı korkulan bir takım haline geldiğini belirtmek istiyorum. Şampiyona’da kupa ve derece olarak istediğimiz sonuçları aldığımızı söyleyebilirim ancak, elimizde bulundurduğumuz Türkiye rekorunu yenilemek gibi bir amacımız da vardı. Hava şartları ve şiddetli rüzgar nedeniyle bu amacımıza ulaşamadık fakat elde edilen başarı nedeniyle gurur duyuyoruz. Başarımız Milli Takım antrenörlerinin de dikkatini çekmiş olmalı ki kendilerinin sporcularımızı Milli Takıma dahil etme girişimleri oldu.

Sporcularımız ülkemizi yurt dışında temsil etmek için gereken yeterliliğe sahip ancak öncelikle eğitimleri önemli. Önümüzdeki yıllar için bu durum değerlendirilecek” ifadelerini kullanırken, elde edilen başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederek; “Öncelikle Bencik Belediye Başkanımız Salih Haney’e destekleri nedeniyle teşekkür etmek istiyorum. Kendisi elinden gelen desteği vererek hep yanımızda olmaya çalıştı.Bu konuda sayın Kaymakamımız Dr. Hasan Tanrıseven’in de desteğini arkamızda hissediyoruz. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Ziyaret sırasında elde edilen başarıların önemine vurgu yapan Kaymakam Hasan Tanrıseven ise, Yatağan Kaymakamlığı tarafından Bencikli sporculara gereken desteğin verileceğine vurgu yaptı. Maddi manevi her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getiren Kaymakam Tanrıseven; “İlçemiz sportif alanda oldukça başarılı bir süreç geçiriyor. Bencikli sporcularımızı tebrik ediyoruz. Bu tempoyu devam ettirelim. Elde edilen başarılar öğrencilerimizin gelecek planları için de çok önemli” şeklinde konuştu.

Bilindiği üzere, Çanakkale Gelibolu’da düzenlenen Türkiye Okçuluk Şampiyonası’na 9 sporcuyla katılan Bencikli okçular 2’si altın olmak üzere toplam 4 madalyayla ilçeye dönmüşler; takım sporcularından Emircan Haney altın, Tuğba Çaylı altın, Sena Kömür Gümüş ve Ayşenur Orman ise Bronz madalya kazanmıştı.

Kaynak: İHA