Trabzonspor Maçına Doğru

TİRAN - UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Arnavutluk'un FK Kukesi takımıyla Tiran'da karşılaşacak Trabzonspor, maç öncesinde son çalışmasını Kemal Stafa Stadı'nda yaptı.

Antrenmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Açay ve bordo mavili futbolcular Dider Zokora ile Batuhan Karadeniz, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akçay, FK Kukesi'nin kendi liginde başarılı bir takım olduğunu belirterek, rakiplerinin saygı duyulması ve ciddiye alınması gereken bir takım olduğunu söyledi.

Kukesi'nin özellikle kendi sahasında saldırgan bir oyun yapısını benimsediğine dikkati çeken Akçay, "2-0 geriye düştüğü zaman bile skoru 3-2'ye getirip tur atlayabilen bir takım. Zor bir maç olacağını düşünüyorum fakat hiçbir müsabaka oynanmadan kazanılmıyor. Kukesi karşısında son derece dikkatli olmalıyız" diye konuştu.

Arnavut futboluyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Akçay, "Son dönemde kaliteyi arayan 'Avrupai' bir anlayış izliyorlar. Türkiye'ye göre daha geri bir lig. Bakalım önümüzdeki dönemde nasıl gelişecekler" dedi.

Zokora ise maçın önemine işaret ederek, sahadan iyi bir skorla ayrılmak istediklerini dile getirdi. Trabzonspor'un ne kadar iyi bir takım olduğunu göstermek için bu maçın fırsat olduğunu belirten Zokora, "FK Kukesi, son derece kaliteli ve disiplinli bir takım" değerlendirmesinde bulundu.

Genç golcü Batuhan Karadeniz de FK Kukesi'nin çok iyi bir takım olduğunu vurgulayarak, "Tiran'dan avantajlı skorla ayrılmak istiyoruz. Beşkitaş'la oynanan maçtaki skor çok önemli değil. Eksiklerimizi erken gördük" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA