Nathan Jawai'den Galatasaray Taraftarına Övgü

İSTANBUL - ALİM TUNÇAY - Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı'nın yeni transferi Avustralyalı Nathan Jawai, sarı-kırmızılı takımın taraftarlarından övgüyle bahsetti.

Jawai, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da daha önce Galatasaray taraftarı önünde oynadığını hatırlatarak, "Avrupa'da bu taraftarı bilmeyen az insan vardır. Basketbolu takip edenler zaten Galatasaray taraftarını bilirler. Burada oynamış olmanıza gerek yok" dedi.

İyi bir taraftar desteğiyle oynayacaklarını vurgulayan Avustralyalı oyuncu, "Sonuna kadar takımını destekleyen bir taraftara sahibiz. Taraftarın desteğine en iyi şekilde karşılık vermek istiyorum" diye konuştu.

Jawai, bir lakabı olmadığını, taraftarların maçlarda kendisini ismiyle çağırabileceklerini kaydetti.

-"Shaquille O'Neal ile karşılaştırılmak doğru olmaz"

Nathan Jawai, fiziksel görünümü sebebiyle NBA'de tüm zamanların en iyi pivotlarından Shaquille O'Neal'a benzetilmesiyle ilgili olarak, Shaquille O'Neal ile karşılaştırılmasının doğru olmadığını söyledi.

Jawai, ünlü pivota fizik olarak benzediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Fizik olarak benzediğimiz çok belli. Kendisi o kadar büyük bir oyuncu ki onunla karşılaştırılmak doğru olmaz. Kendisi yaptığı işin en iyisi ve en üst seviyede basketbol oynamış. Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından biri. Tabi benzetilmek hoş, ama kesinlikle kendimi onunla kıyaslamıyorum."

-"Çok iyi bir takıma geldim"

Galatasaray Liv Hospital'da öncelikle uyum sürecini atlatması gerektiğini kaydeden Nathan Jawai, "Çok iyi bir takıma geldim. Geçen sezon şampiyon olmuş bir takım ve kadroda fazla bir değişiklik olmadı. İyi bir takım oluşturulduğunu düşünüyorum. Öncelikle uyum sürecini atlatmak gerek. Tabii ki hedefimiz her kulvarda en üste seviyeye oynamak. Umarım başarılı oluruz" diye konuştu.

Galatasaray Liv Hospital'ın bu sezon ilk kez direkt katıldığı THY Avrupa Ligi'nin çok zorlu bir arena olduğuna dikkati çeken Avustralyalı oyuncu, şunları kaydetti:

"Avrupa Ligi çok güçlü takımların olduğu bir arena. Bizim öncelikle yapmamız gereken sezon öncesi hazırlık kampını iyi bir şekilde geçirmek. Daha sonra oluşturabildiğimiz kadar iyi bir şekilde takım kimyası oluşturmak. Takımdaki rolleri, saha içindeki görevleri belirlemek. Bunları doğru yaparsanız Avrupa Ligi'nde başarılı olabiliyorsunuz. Biz de bunları en doğru şekilde yapıp, Avrupa Ligi'nde ulaşabileceğimiz en yüksek başarıya ulaşmak istiyoruz."

Kaynak: AA