Roberto Carlos'un Lisans Sorununun Çözülmesi

SİVAS - Peru'dan aldığı diplomasındaki sorun nedeniyle Kayserispor maçını tribünden izlemek zorunda kalan Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, Torku Konyaspor maçında federasyonun özel izniyle teknik direktör olarak kulübede olacağını söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Torku Konyaspor ile sahasında yapacağı maçın hazırlıklarını kulüp tesislerinde gerçekleştirdiği idmanla sürdüren Sivasspor'da teknik direktör Carlos, antrenman sonrası AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Torku Konyaspor maçında sahadaki yerini alacağını belirten Carlos, "Federasyonumuza gereken özveriyi, gereken çabayı gösterdiği için çok teşekkür ederim. Umuyoruz aynı sıkıntıyı yaşamakta olan diğer hocalarımız için de bir örnek olup onlara da bir kolaylık sağlayacaktır" dedi.

Carlos, pro lisans için gerekli çalışmaları başlatacağını dile getirerek, "Kulüple federasyon arasında olan bir şey. Benim diyebileceğim bir şey yok. Federasyona gerçekten çok teşekkür ediyorum. Şu andan itibaren pro lisans için gereken çalışmaları yapacağım. Gereken irtibatları da sağlayacağım. Belki başka federasyonlar da olacak dil sebebiyle. Ama onu da en güzel şekilde nasıl çözebilirsek o şekilde çözmeye çalışacağız. Pro lisansı alacağım" diye konuştu.

Diploma sorunun hafta sonuna kadar çözüleceğini anlatan Carlos, "Bir şekilde sahada olacağım. Federasyon kulübede olmama izin verdi. Futbolcularıma yakın olacağım. Kulübede olacağım. Şu an da özel bir izin, her şey hafta sonuna doğru ayarlanmış olacak" ifadesini kullandı.

-İdman-

Kırmızı beyazlı ekip, 25 Ağustos Pazar günü oynayacağı maçın hazırlıklarını teknik direktör Carlos yönetiminde kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Pas çalışmasının ardından çift kale maçla devam eden idmanda sakatlıkları devam eden Abdulkadir Özgen ve Timur Özgöz ile UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe'ye verdiği Avrupa kupalarından men cezasıyla ilgili Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne yaptığı başvurunun görüşüleceği duruşmalı toplantıya katılmak üzere İsviçre'nin Lozan kentine gittiği belirtilen kaleci Korcan Çelikay yer almadı.

Kaynak: AA