Keşan'da, "11. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası" Düzenlenecek

EDİRNE - Keşan ilçesinde, 26-31 Ağustos arasında, "11. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası" düzenlenecek.

Türkiye Satranç Federasyonu Edirne İl Temsilcisi İlker Sarıtekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvanın TSF, Keşan Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü ve Keşan Belediyesi işbirliğiyle Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirileceğini söyledi.

Turnuvaya katılmak isteyen sporcuların "www.kesanopen.tsf.org.tr" adresinden başvuru yapabileceğini belirten Sarıtekin, turnuvaya katılmak için yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 100 sporcunun kayıt yaptırdığını ifade etti.

Kayıtların özellikle son günlerde yoğunlaşacağını dile getiren Sarıtekin, "Turnuvada dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verilecek. Başvurular 23 Ağustos saat 19.00'a kadar devam edecek" diye konuştu.

Sarıtekin, satrancın dünyada yükselen bir değer olduğunu, pratik anlamda çocuk gelişimine katkıda bulunduğunu vurgulayarak, spor dalının yaygınlaştırılmasının önemine değindi.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da turnuvanın ilçede her yıl yapılması dolayısıyla gelenekselleştiğini söyledi.

Trakya bölgesine ve ilçeye, kültür, sanat ve eğitim alanında katkı sağlayacak etkinlikler düzenlediklerini aktaran Özcan, yurt dışından turnuva dolayısıyla ilçeye gelecek yabancı sporcuları en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Özcan, turnuvaya katılacak tüm sporculara başarılar diledi.

Kaynak: AA