İngiliz Futbolcu Takım Başarısına Odaklandı

ANTALYA - YUSUF KARADAĞ - Futbol kariyerinde oynadığı resmi maçlarda hiç kırmızı kart görmeyen Medical Park Antalyaspor'un yeni transferi İngiliz savunma oyuncusu Anton Ferdinand, kendisi için bireysel başarıdan çok takım başarısının daha önemli olduğunu söyledi.

Geçen sezon İngiltere Premier Lig'de mücadele eden Queens Park Rangers'tan transfer edilen Ferdinand, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son iki aydır İngiltere'de kendi başıma antrenmanlarını yaptığını belirterek takıma geç katılmasının sorun olmayacağını söyledi.

Lisansı yetişmediği için Spor Toto Süper Lig'in ilk maçını tribünden izlemek zorunda kalan Ferdinand eşinin sağlık sorunları nedeniyle takıma geç katıldığını ifade ederek eksiklerini kısa sürede tamamlayıp takıma bir an önce adapte olmak istediğini dile getirdi. Ferdinand, "Spor Toto Süper Lig çok kaliteli bir lig ve yakından takip ediyor, biliyorum. Fiziksel, psikolojik olarak çok iyi durumdayım. Görev verildiği takdirde elimden gelenin en iyisini yapacağım" diye konuştu.

Ferdinand, transferden önce eşiyle Antalya'yı internetten araştırdığını anlatarak, kente Bursaspor'da kiralık oynarken de maç için geldiğini, o dönemde çok güçlü ve iyi futbol oynayan bir takım gördüğünü kaydetti.

Anton Ferdinand, şöyle konuştu:

"Bireysel başarımdan çok, takımın faydasına neler yapabileceğim benim için çok önemli. Antalyaspor'un başarısından başka bir şey düşünmüyorum. Takımda yer alan oyunculardan eski takım arkadaşım Vederson'un yanısıra Diarra ve Milan Baros'u tanıyorum. Diğer arkadaşlarımla da çok iyi anlaşacağıma inanıyorum. Çünkü çok sıcak bir arkadaşlık ortamı var. Bu kadar sıcak bir ortam olacağını hiç tahmin etmemiştim. Takımın başarısı için elimden gelen herşeyi yapacağım. Bana güvenen başta kulüp başkanımızı ve hocamı mahcup etmemek için sahada var gücümle savaşacağım."

-302 maç oynadı hiç kırmızı kart görmedi

Futbol yaşamı boyunca profesyonel olarak UEFA ligi, Premier Lig, Süper Lig'in içinde olduğu 302 karşılaşmada, 24 bin 813 dakika mücadele eden savunma oyuncusu Anton Ferdinand, hiç kırmızı kart görmedi. İngiltere'de West Ham United, Sunderland ile Queens Park Rangers takımlarında oynayan Ferdinand, kiralık olarak geçtimiz sezon geldiği Bursaspor'da 7 maçta forma şansı bulmuştu.

Kaynak: AA