Galatasaray Taraftarları, Deplasmandaki Bursaspor Maçını Tribünde İzleyebilecek

BURSA - Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Bursa'da oynanacak Bursaspor-Galatasaray karşılaşmasına sarı-kırmızılı taraftarların alınması kararlaştırıldı.

İl Spor Güvenlik Kurulu, Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu başkanlığında Bursa Emniyet Müdürlüğü Brifing Salonu'nda toplanarak, kentte bu sezon yapılacak spor müsabakalarında alınacak önlemleri görüştü.

Müftüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurul olarak 2013-2014 sezonunda Bursa'da oynanacak tüm sportif müsabakaların sağlıklı, güvenli ve uluslararası kurallara uygun yapılmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Futbol maçlarının seyircili ya da seyircisiz yapılması konusunun Türkiye Futbol Federasyonuna bağlı olduğunu vurgulayan Müftüoğlu, her İl Spor Güvenlik Kurulunun, kentinin hassasiyetini dikkate alarak önlemlerini alacağını anlattı.

Bursaspor ile Galatasaray'ın, 25 Ağustos'ta Bursa Atatürk Stadı'nda karşılaşacağını anımsatan Müftüoğlu, "Sarı-kırmızılı taraftarlar, kendilerine ayrılan bölümde maçı izleyebilecek" ifadesini kullandı.

Daha önce alınan güvenlik önlemlerinin bu karşılaşmada da uygulanacağı bilgisini veren Müftüoğlu, polis ve jandarma ekiplerinin yanı sıra 600 özel güvenlik görevlisi bulunacağını dile getirdi.

Bu karşılaşmada sadece bir farklılık olacağını ve spordan sorumlu savcının da mücadeleyi izleyeceğini kaydeden Müftüoğlu, şöyle konuştu:

"Bursa'da, Bursaspor taraftarlarının İstanbul'da hiçbir maça gidemeyeceği gibi bir algı var. İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulunun aldığı ve İstanbul Valimizin onayladığı kararda sadece Beşiktaş ile ilgili bir sınırlama var. Beşiktaş ile Bursaspor arasında yapılacak müsabakaların tümünde, tüm branşlarda bir yasaklama getirilmiş. Bursaspor taraftarları, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarına gidebilecek."

Kaynak: AA