Çaykur Rizespor'da Trabzonspor Mesaisi Başladı

Spor Toto Süper Ligi’nin yeni ekiplerinden Çaykur Rizespor, Pazartesi günü deplasmanda oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarına başladı.

Spor Toto Süper Ligi’nin yeni ekiplerinden Çaykur Rizespor, ligin ilk haftasında kendi evinde Gençlerbirliği’ni mağlup ederek sezona iyi bir başlangıç yaparken, Pazartesi günü oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarına başladı.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bugün düzenlediği basın toplantısında, Trabzon maçında ilk hedeflerinin dostluk olduğunu söyledi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çalımbay, iyi bir başlangıç yaptıklarını ancak önemli olanın bunu sürdürmek olduğunu belirterek, "Rakibimizi Beşiktaş maçında seyrettik ama seyretmeye gerek yok. Trabzonspor çok iyi bir ekip. İçeride dışarıda farklı oynayan bir takım. Trabzonspor karşısında iyi bir sonuç alabilmek için Gençlerbirliği maçının çok üzerine çıkmak zorundayız. Bizim Trabzonspor maçındaki ilk hedefimiz dostluk. İki kardeş kulübüz. Dostluk kardeşlik içerisinde geçecek maçımız. Elbette her iki takımın da hedefi puan veya puanlar olacak. Bizim için çok zor olacağını biliyoruz. Özellikle orta saha ve forvette çok iyi olmak zorundayız" dedi.

Milli Takım’da yaşanan gelişmeleri değerlendiren Çalımbay, Milli Takım'ın başına mutlaka yerli bir hoca getirilmesi gerektiğini savunarak, düşünülen yeni modelin avantajları olabileceği gibi dezavantajları olacağını da kaydetti.

Çalımbay, "Milli Takım'da kim görev alırsa alsın mutlaka yerli olmalı. Milli Takım'ın başarılarına bakılırsa hep yerli hocalarla yakalandı. Bu bir görev değişikliğidir. Abdullah Avcı ayrıldı ama iki sene sonra geri gelebilir. Hepimiz için Milli Takım kutsal bir görev. Arkadaşımızın ayrılmasına üzüldük ama çok kişi ayrıldı. Önemli olan kimin geleceği. Yerli antrenör kim gelirse gelsin başarılı olur diye düşünüyorum. İki takımı birden çalıştırma, geçmişte Mustafa Denizli Kocaelispor'u çalıştırırken denendi. Ben de milli takımda yardımcısıydım. Kocaelispor ile milli takımı çalıştırdı. Bakıldığında Galatasaray ile Kocaelispor'un yükü bir değil. Galatasaray'ın Avrupa maçları var. Galatasaray biraz kötü sonuçlar alınması halinde zorda kalabilir. Bu şartlarda zor görünüyor. Boşta olan Mustafa Denizli, Şenol Güneş hocalarımız var. Çok değerli hocalar ama her ne olursa olsun mutlaka yerli hoca değerlendirmeliyiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA