Tanju Çolak Futbol Akademisi’nin Sporcuları İlk Maçına Çıktı

Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Tanju Çolak Futbol Akademisi U 13 sporcuları ilk hazırlık maçını İnegölspor U 13 takımıyla yaptı.

Yeşilkent sentetik sahada oynanan karşılaşmayı İnegölspor U 13 takımı farklı kazandı. Karşılaşma sonrasında açıklama yapan Tanju Çolak Futbol Akademisi Şube Sorumlusu Metin Aker, yıl boyunca sporcuların taktik ve teknik bilgilerini arttırıcı hazırlık karşılaşmalarının devam edeceğini söyledi.

Aker, akademi hakkında bilgi vererek, "Futbol akademimiz 06-16 yaş grubu çocuklarımızın eğitimini hedeflemektedir. Sporcularımız taktik ve teknik bilgileri kapsayan ve yıl boyu sürecek müfredatıyla bünyesindeki akademik eğitimli ve tecrübeli hocalar tarafından eğitilmektedir. Sporcularımız eğitim süresi boyunca hem kaliteli futbol eğitimi alacaklar. Hem de fiziksel gelişimleri, beslenmeleri, okul başarıları eğitimciler tarafından takip edilecektir. Eğitim programı süresince başta Tanju Çolak olmak üzere eski ve yeni futbolcularla tanışma imkanı bulup zaman zaman onlarla birlikte antrenman yapma imkanı bulacaklardır. Çocuklarımıza akademi olarak öncelikle iyi bir birey, iyi bir vatandaş, iyi bir sporcu olmayı futbolun eğlenmeden öğrenilmeyecek bir spor olduğunu ve program içeriklerimizde bu yönde hazırlanıp tüm sporcularımızın bu oyuna katılmalarını sağlamaktır. Asıl olan çocuklarımızın sporcu ruhuyla fiziksel ve ruhsal gelişimine destek vermektir. Bozüyük Tanju Çolak Futbol Akademisi olarak hedefimiz kaybedilirken de çok şey kazanılabileceğini, sağlıklı beslenme uyku düzeni ile bunların spora etkisini öğretmektir. Hiç bir kulüp ile bağlantımız olmayıp kulüplerimizin tamamı ile yapılan ve yapılmak istenen ortak çalışmalarla çocuklarımıza hizmet anlamında hep birlikte kaliteyi yükseltmektir" dedi.

Kaynak: İHA