Dursunbey 74. Yağlı Güreşleri

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 74.'sü gerçekleşen tarihi yağlı güreş müsabakalarında Başpehlivan Ahmet Kavakçı oldu.

Dursunbey'de 74.'sü gerçekleşen tarihi yağlı güreş müsabakaları bu yıl da Kırkpınar'ı aratmadı. Müsabakaların sonunda Kırkpınar'da önceki yıllarda başpehlivan olan Recep Kara ve Ahmet Kavakçı karşılaştı. Ahmet Kavakçı aldığı puan ile Başpehlivan oldu.

Dursunbey Yağlı Güreş Müsabakalarına Dursunbey, çevre il ve ilçelerin ilgisi yoğun oldu. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği güreş müsabakalarında heyecan dolu anlar yaşanırken güreşleri izlemeye gelen tüm misafirlerde cazgırlar tarafından anons edildi. Güreş müsabakalarını Dursunbey Kaymakam Vekili Kepsut Kaymakamı Hacı Asım Akgül, Balıkesir AK Parti Milletvekili Tülay Babuşçu, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Güreşlerde pehlivanlar kıyasıya mücadele ederken Başaltında Sezen Tepeli birinci, Mesut Özgül ikinci, Onur Şener ve Ercan Al ise 3. oldu. Baş Pehlivanlık güreşlerinde ise dokuz pehlivan kıyasıya güreşti. Güreşlerin sonunda eşleşen Kırkpınar’ın iki şampiyonu Recep Kara ve Ahmet Kavakçı yaklaşık 30 dakika boyunca mücadele etti. Normal sürede yenişemeyen pehlivanlar puanlı eşleşmelerde bir kez daha karşı karşıya geldi. Ahmet Kavakçı uzatmalarda Recep karayı aldığı puan ile yendi.
Öte yandan Dursunbey Yağlı Güreşleri'nde ağalık açık arttırması yapıldı. Ağalığa talip çıkmayınca bu yılın güreş ağası Esat Alican, 20 bin TL karşılığında gelecek yılda ağalığa seçildi

Kaynak: İHA