Reyhan Arabacıoğlu Madalyasına Kavuştu

İSTANBUL - 2004 Atina Yaz Olimpiyat Oyunları'nda halterde 77 kiloda üçüncülüğü elde eden Rus Oleg Perepetchenov'un doping yaptığının belirlenmesi üzerine 9 yıl sonra bronz madalyanın yeni sahibi olan Reyhan Arabacıoğlu, madalyasını İstanbul'da düzenlenen törenle aldı.

Olimpiyatevi'nde düzenlenen törene Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar ve Arabacıoğlu katıldı.

Uğur Erdener yaptığı konuşmada, doping konusunda çok hassas olduklarını belirterek, "Sporcularımızın, spor adamlarımızın bilmesi gereken bir gerçek var; dopinge sıfır tolerans uygulanacak. Bakanlık ve Genel Müdürlüğümüz de bu konuda kararlı. Yapılan her doping yakalanıyor. Reyhan'ı gönülden tebrik ediyorum. Bu madalyayı kendisine vermekten büyük gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Tamer Taşpınar ise 9 yıl aradan sonra adaletin yerini bulduğunu dile getirerek, "Halter Federasyonu olarak çok sıkıntı çektik. Camiada pek sevilen birisi değilim, bunu biliyorum. Çünkü 'dopinge sıfır tolerans' dedik. Biz bu illetten kurtulmak istiyoruz. Reyhan örneği çok güzel oldu. Kendisini tebrik ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Reyhan Arabacıoğlu'na madalya ve sertifakasını Erdener verdi. Arabacıoğlu da madalyayı aldığı için mutlu olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA