Milli Hokeyciler Şampiyonaya Sentetik Sahada Hazırlanıyor

GAZİANTEP - ÖMER FANSA - Eurohockey Championship III Şampiyonası'na katılacak Erkekler Hokey A Milli Takımı, nizami hokey sahası olmadığı için hazırlıklarını sentetik çim sahada sürdürüyor.

İsviçre'nin Lozan kentinde 12-18 Ağustos'ta yapılacak Eurohockey Championship III Erkekler Şampiyonası'nda mücadale edecek olan Hokey A Milli Takımı Gaziantep'te kamp yapıyor. Çalışmalarını Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü tesislerinde devam eden milli sporcular, Türkiye'de nizami hokey sahası olmadığı için hazırlıklarını sentetik sahada yapıyor.

Başantrenör Yusuf Kasım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpik bir spor olan hokeyin Türkiye'de 2002'den itibaren hızla yaygınlaştığını ve kısa sürede bu branşta uluslararası başarılar kazandıklarını söyledi.

Kamptaki 18 sporcunun Lozan'daki şampiyonaya hazırladığını ifade eden Kasım, Gaziantep'in ardından son olarak Almanya'da bir hazırlık kampı yapacaklarını belirtti.

Katılacakları şampiyonanın öneminin farkında olduklarını aktaran Kasım, şunları kaydetti:

"Orada gerçek anlamda çok ciddi rakiplerle mücadele edeceğiz. Hırvatistan, Belarus, Slovakya, Portekiz... Bunlar üst seviyede hokey oynayan takımlar ama bizim takımımız da iyi. Geçmiş dönemlerde Avrupa'da şampiyonu olan takımımız var, milli takımda başarılarımız var. Tekrarında da yine bu başarıyı elde etmek istiyoruz. Şu gördüğünüz çocuklar, sporcularımız iki sene önce Avrupa Şampiyonu olan çocuklarımız. Yine kaldığımız yerden Avrupa Şampiyonluğunu kimseye kaptırmadan bu şampiyonada da iyi bir şekilde sonuçlar alıp ülkemize dönmek istiyoruz."

Türkiye'de nizami hokey sahası bulunmadığını bundan dolayı hazırlıklarını futbol sahalarında veya sentetik sahada yaptıklarını ifade eden Kasım, Almanya kampına da saha yokluğu nedeniyle planladıklarını dile getirdi.

Yetkililerden destek beklediklerini ifade eden Kasım, "Olimpik olan bu spor dalında ülkemizde en az 4-5 orijinal hokey sahasına ihtiyacımız var. Geçmişte Avrupa şampiyonu olduğumuzda 'Hokey sahası olmadan Avrupa şampiyonu olan ülke' diye haberler çıkmıştı. Bu haberler bizim için güzel, onur verice ama saha olmadan da hedeflerimize kolay kolay ulaşamıyoruz. Almanya'da da antrenman yapacağız. Bunun nedeni de orijinal sahada antrenman yapmak için. Bu da federasyona ve ülkemize bir külfet. Kendi sahamız olsa kendi tesislerimizde hazırlık yapar, daha iyi bir hazırlık dönemi geçirebiliriz" diye konuştu.

-Federasyon Başkanı Karakan

Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan da Türkiye'de nizami şartlarda ve yapıda hokey sahası olmadığını söyledi.

Hokey sahası yapılması için girişimleri olduğunu ve bu yönde bir saha yapılmasının yatırım programına alındığını belirten Karakan, ancak henüz bir hokey sahası temeli atılmadığını vurguladı.

Türkiye'de hokey lig maçları ve milli takımın hazırlıklarının sentetik sahalarda gerçekleştirildiğini ifade eden Karakan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu da bizi ve sporcularımız inanılmaz zorluyor. Ayrıca yurt dışı kampları ekstra bir maliyet getiriyor. Hokey konusunda uluslararası çevrelerle yaptığımz görüşmelerde bize hayret ediyorlar. Hokeyde 100 yıllık geçmişi olan ülkeler bizimle baş edemiyor. Hokeyin yapılmaya başlamasıyla şu anda ulaştığımız seviye emsallerine göre çok ileride. Eğer bir de imkanlarımız düzelirse Türk sporcular ve teknik heyetimizin katkılarıyla hokeyde dünyanin en iyisi olabiliriz."

Kaynak: AA