Futbol Temsilci Semineri'nin Resmi Açılışı Yapıldı

İSTANBUL - Türkiye Futbol Federasyonu Temsilciler Kurulu'nun düzenlediği 2013-2014 sezonu Temsilci Semineri'nin resmi açılışı yapıldı.

İstanbul Asia Crowne Plaza Otel'de düzenlenen seminerin açılış törenine TFF Başkan Vekili Ufuk Özerten, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Başkanı Halit Fahri Gültekin, Temsilciler Kurulu Başkanı Fatih Tanfer, Merkez Hakem Kurulu Başkan Vekili Yüksel Okçuoğlu ile üst klasman temsilcileri, federasyon güvenlik ve akreditasyon temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Ufuk Özerten, temsilciliğin mütevazılık ve saygı gerektiren bir olay olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Omzunuzdaki yükünüz ağır. TFF'yi temsil ediyorsunuz. Mütevazı ve saygılı olmanın yanı sıra tıpkı hakemlerimizden istediğimiz gibi önleyici olmanız, önleyici karar ve tedbirler almanız bizim için önemli. Bizler için iyi temsilci, her şeyi raporuna yazarak kulüplere ceza çıkartan değil, olay çıkmamasını sağlayan, gerekli tedbirleri alan, karşılaşmanın selametle başlayıp devam etmesini ve tamamlanmasını sağlayan temsilcidir."

Temsilci raporlarında nadiren olsa da yorumların yer aldığının görüldüğünü, ancak yoruma yer verilmemesi gerektiğini vurgulayan Özerten, "Gözünüzle görmediğiniz, duyum üzerine yazdığınız ifadelerin, TFF'yi, başta PFDK olmak üzere ilgili kurullarımızı da sıkıntıya soktuğunu, zor durumda bıraktığını unutmamamız lazım" ifadelerini kullandı.

Ufuk Özerten, 2013-2014 futbol sezonunda temsilcilerin önsezilerine büyük iş düşeceğini belirterek, yeni sezonun hayırlara vesile olmasını diledi.

-Fatih Tanfer

Temsilciler Kurulu Başkanı Fatih Tanfer ise yeni sezonda da kuralları uygulayacaklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Federasyon başkanımız Sayın Yıldırım Demirören'in geçen yıl belirttiği kırmızı çizgi doğrultusunda, yani şiddet ve küfre taviz vermeden, adalet ve eşitlik ilkesinde fotoğrafı çekerek bu noktaya geldik. Temsilcilik, maçlara illaki bir şey bulma, tabiri caizse fezleke hazırlama görevleri değil, spor kulüplerimize öğretici olma görevidir. Bir hata ile karşılaşıldığında 'yakaladım' tavrıyla hareket etmek, Temsilciler Kurulu anlayışına terstir. Kişiliklerden ödün vermeden kuralları uygulayacağız. Kalıcı tedbirleri yerine getireceğiz."

Temsilci Semineri yarın sona erecek.

Kaynak: AA