Bursaspor, Sırbistan'dan Avantajlı Skorla Döndü

BURSA - UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Sırbistan temsilcisi Vojvodina ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Bursaspor, rövanş için avantajlı bir skor elde etti.

Yeşil-beyazlılar, Arjantinli yıldızı Pablo Batalla'nın penaltı atışında topu ağlara göndermesiyle 1-0 öne geçmesine rağmen 2-1 geriye düştüğü maçta beraberliği, uzatma bölümünde ilk dakikasında yeni transfer Taye Taiwo'nun kaydettiği golle kurtardı.

Bu skorla rövanş için umutlanan Bursaspor'a 2009-2010 sezonunda gelen Batalla, takımı adına ilk golü atarak sezona golle başladı.

İlk sezonunda Spor Toto Süper Lig'de 26 maçta 8 gol atma başarısını gösteren Batalla, 2010-2011 sezonunda ligde forma giydiği karşılaşma sayısını artırsa da rakip fileleri sadece 3 kez havalandırabildi.

Oynadığı futbol, asist ve golleriyle taraftarlarının beğenisini kazanıp futbol kamuoyunun dikkatini çeken Arjantinli yıldız, 2011-2012 sezonunda 13 gole ulaştı. Batalla geçen sezon da 33 maçta 15 kez rakip fileleri havalandırdı ve takımın en fazla gol atan oyuncusu oldu.

Yeşil-beyazlı taraftarların "Süper Bücür" lakabını taktığı Batalla, 2010-11 sezonunda Bursaspor'un Valencia ile oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi grup karşılaşmasında takımı adına tek golü atmıştı. Bu gol, Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golü olarak tarihe geçmişti.

-Nijeryalı Taiwo, ilk resmi maçında gol sevinci yaşadı

Bursaspor'un, İtalyan devi Milan'dan transfer ettiği Taye Taiwo, yeşil-beyazlı formayla ilk resmi maçında golle tanıştı.

Vojvodina ile oynanan müsabakada sol kanatta görev alan Taiwo, takımı 2-1 yenik durumdayken uzatma dakikalarında kafayla topu filelere gönderdi ve skoru dengeledi.

Oynadığı futbolla beğeni kazanan Taiwo hem Bursaspor forması altında ilk golünü attı hem de yeni takımına turu geçme yolunda önemli avantaj sağladı.

Sabaha karşı özel uçakla Yenişehir Havalimanı'na gelen Bursaspor kafilesi, günü dinlenerek geçirecek. Yeşil-beyazlı ekip, Vojvodina ile oynayacağı rövanş mücadelesi için hazırlıklarına yarın başlayacak.

Kaynak: AA