Atletizm Federasyonu'nda Başkanlık İçin İki İsim Öne Çıktı

Atletizm Federasyonu’nda Mehmet Terzi’nin istifasıyla boşalan başkanlık koltuğu için iki aday öne çıktı; mevcut yönetimde de yer alan İBB Spor AŞ Genel Müdür Yardımcısı Selim Terzi ve Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar'ın isimleri yeni Federasyon Başkanı olarak öne çıkıyor.

Türk atletizminde 2013 yılında doruk noktasına ulaşan doping skandalları; Atletizm Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Muharrem Or ve Genel Sekreter Nihat Doker’in ardından, Başkan Mehmet Terzi’yi de koltuğundan etti.

Özellikle medyadan gelen yoğun eleştirilere daha fazla dayanamayan Terzi, dün görevi bıraktığını açıkladı.

Mehmet Terzi’nin istifasının ardından atletizm camiasının birinci gündem maddesi ‘yeni başkanın kim olacağı’ sorusu oldu.

Kulislerden sızan bilgilere göre başkan adaylığı için iki isim ön plana çıkmış durumda; Selim Terzi ve Fatih Çintımar.

Halen Atletizm Federasyonu’nda yönetim kurulu üyeliği yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Selim Terzi, başkanlık için en güçlü aday olarak kabul ediliyor.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar’ın seçilme şansının da bir hayli yüksek olduğu ifade ediliyor.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
Yönetmelik gereği Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu önümüzdeki günlerde toplanarak, kendi aralarından geçici bir başkan seçecek ve 2 ay içerisinde de olağanüstü genel kurul toplantısı yapılacak.

Kaynak: İHA