Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahan Açıklaması

GAZİANTEP - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Gaziantep'e yapılacak stadın tasarımında zeugma mozaiklerinden esinlendiğini söyledi.

Şahan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısında, stadın oturma kapasitesinin 33 bin 200 kişilik olacağını, 7 bin rezerv koltukla bu sayının 40 bin 200'e çıkarılacağını belirtti.

Tribün yerleşimlerinin kuzey, güney, batı ve doğu olarak adlandırıldığını ifade eden Şahan, her tribün altında izleyiciler için yeterli sayıda büfe alanlarının tasarlandığını dile getirdi.

Stadda sporculara ait 4 soyunma odası bulunacağını anlatan Şahan, şöyle devam etti:

"Gaziantep'te yapılacak stadın tasarımında zeugma mozaiklerinden esinlendi. Cephede 30 derece açılı cam paneller kullanılacak. Bu paneller aracılığıyla mozaiklerin parçalı dokusu cepheye yansıtılacak. Engelli seyirciler ve refekatçıları içir 100 artı 100 oturma kapasiteli engelli koltukları tasarlandı. Stadyumdaki her sektöre engelli sporcular ve seyircilerin ulaşımı sağlanmıştır. Engelliler için her kota ulaşım engelli asansörler sağlanmıştır."

Şahan, gazetecilerin rahat çalışması için geniş alanların bulunacağı stadda, basın mensupları için 40 araçlık kapalı otoparkın da bulunacağını kaydetti.

Stadın 4 ayrı noktasında her alan için ambulans bekleme alanları olacağını belirten Şahan, ayrıca bağımsız girişli sağlık merkezinin de hizmet vereceğini aktardı. Bu merkezde acil müdahale odası, doktor odası ve hemşire odasının bulunacağını anlatan Şahan, seyirci güvenliğinin sağlanması için de 138 metrekarelik bağımsız girişli polis merkezinin olacağını, bu merkezde de çocuk ve yetişkin sorgu odalarının bulunacağını vurguladı.

Stadyum zeminin elverişsiz hava şartlarında drenaj ve altan artı 6 derece ısıtma sistemlerinin olacağını ifade eden Şahan, şunları kaydetti:

"Hem ev sahibi takımın hem de mesafir takımın otobüsleri için ayrı ayrı 266 metrekare kapalı park alanları tasarlanıyor. FIFA standartlarında 248 aydınlatma sistemi tasarlandı. Bu sistem sayesinde sporcuların gölgesi oluşmadan aydınlatma yapılacak. Stadın içinde minder sporlarının yapılacağı 6 spor salonu, soyunma odaları ve antrenör odaları da yapılacak. Stat bittiğinde Türkiye'nin en önemli spor merkezlerinden biri olacak. Stadyumun temelini 24 Ağustos Cumartesi günü Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Kalkınma Bakanı Cevde Yılmaz atacak. Temel atma törenine tüm hemşehrilerimizi bekliyorum."

Kaynak: AA