Doğu ve Güneydoğunun Genç Karatecileri Turnuvada Yarıştı

ŞANLIURFA - Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Karate Turnuvası, bölge illerinde ilk defa karate ile tanışan 207 genç sporcuyu buluşturdu.

TKF 8. Bölge Başkanı Ali Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon tarafından Mardin'de 12 ilden 69'u kadın 207 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Son yıllarda Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ile karatenin tanınması ve yaygınlaştırılması için bölge illerinde yoğun çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Avcı, bölgedeki hemen her ilin karate sporuyla tanıştırıldığını belirtti.

Bölge illerinde her geçen gün karateye ilginin arttığına dikkat çeken Avcı, şunları kaydetti:

"Turnuvanın çok başarılı bir şekilde tamamlanmasından mutluluk duyuyorum. Doğu ve güneydoğu illerinde kareteyi geliştirme amacıyla bu turnuva düzenlendi.

Turnuvaya çok üst düzey kemerler davet edilmedi. Daha çok karete sporuyla yeni tanışan gençlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bizim öğrencilerimizin bir çoğu 3-5 aylık kemer takan sporculardan oluşuyor. Turnuvaya karete ile yeni tanışan 207 sporcu katıldı.

Sporcularımız ilk defa karate ile tanışmalarına rağmen fevkalade başarı sergiledi. Organizasyona başta Karete Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ve diğer yetkililer yoğun ilgi gösterdi. İnşallah bundan sonra da benzer organizasyonları bölgede artıracağız."

-"15 sporcu, 14 madalya"

Bölge başkanlığının yanı sıra aynı zamanda Şanlıurfa Karate Temsilcisi de olan Avcı, kent olarak turnuvada üst düzey performans gösterdiklerini belirtti.

Şanlıurfa'dan 15 sporcunun turnuvaya katıldığını dile getiren Avcı, "15 sporcuyla turnuvaya katıldık, 14 madalya alarak kentimize döndük. Neredeyse her katılımcı bir madalya, aldı bazı sporcularımız çift madalya alarak diğer arkadaşlarının başarı ortalamasını yükseltmeye katkı sağladı" dedi.

Kaynak: AA