Başpehlivan Ali Gürbüz'ün Dopingli Çıkması

EDİRNE - Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Yeni ağalık söz konusu olursa yasal prosedür ne ise onu yapacağız" dedi.

Sedefçi, belediye önünde düzenlenen toplu taşıma araçlarının tanıtımı programında bir gazetecinin, "653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Güreş Ağası Süleyman Mecek'in ağalıktan çekileceği ve çekilmesi halinde verdiği parayı geri isteyeceğine yönelik iddialar"ı sorması üzerine, ağalık ihalesinin yapıldığını, işin bittiğini söyledi.

Yasal boyuttaki senetleri aldıklarını belirten Sedefçi, şöyle konuştu:

"400 bin lira parasını aldık. Arkadaşımız ödedi.

Sağ olsunlar. Ödemezse, ağalıktan vazgeçiyorsa, son ödeme tarihi eylül ayında sanırım, tam bilmiyorum. Eylül ayında ise ve geri kalan kısmını ödemezse iptal edilir ağalığı. Yeniden ağalık ihalesi için ilan yapılır. Şartname hazırlarız, ihale hazırlarız ve NTV'nin spor kanalında naklen yayınımızı yaparız. Yeni ağamızı buluruz olay biter. Yeni ağalık söz konusu olursa yasal prosedür ne ise onu yapacağız."

Sedefçi, doping tahlil sonuçlarıyla ilgili kendilerine bir bilgi gelmediğini, bilgi geldiği taktirde kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.

-"Doping kontrollerinde şaibeli bir ortam var"

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Güreş Ağası Süleyman Mecek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doping kontrollerinde şaibeli bir ortamın olduğunu savundu.

Sadece bir pehlivana test yapılarak doping kontrolünün Köln'e gönderildiğini belirten Mecek, "Burada şaibeli bir ortam var. Doping kontrolü için diger pehlivanların da teste tabi tutulması gerekiyor. Böyle bir şaibeli ortamda ismimin anılmamasını beyan ettim zaten. Şartnamede gördünüz. Şimdiye kadar ödenen rekor ödemeyi yaptım. Zaten paranında büyük bir kısmını yatırdım. Böyle bir ortamın oluşması beni üzdü" diye konuştu.

Test sonucuna göre dopinge rastlanmazsa ağalığa devam edeceğini ifade eden Mecek, Başpehlivan Ali Gürbüz'ün de duruma itiraz ettiğini dile getirdi. Doping kontrolünde sadece bir pehlivanın üzerine gidildiğini öne süren Mecek, şunları kaydetti:

"Kırkpınar'dan on gün önce bir test yapılıyor, 'temiz' diyorlar. Belek Belediyesinden tüm başpehlivanlardan numune aldılar. Sadece doping Serhat Gökmen'de çıktı. Bunu haberlerde hep birlikte gördük. Sonra Kırkpınar'da doping kontrolü yapılıyor, önceden alınan bir testte doping çıkmazken, Kırkpınar'da alınanda doping çıkıyor, bunu anlamıyorum ben. Federasyonun buradaki amacı nedir. Kırkpınar ağalığının devam etmesi konusuna gelince. Şartname ne diyorsa onu yapacağız. Devam edilecekse doping olayının olduğu bir ortamda istemeyerek de olsa devam edeceğiz. Mesela niye bir kişinin üzerine gidiliyor. İlk sekiz pehlivandan test için numune alınacak ve Köln'e gönderilecek. Noter huzurunda tüm pehlivanlardan numune alınarak detaylı testin yapıldığı yere gönderilmeli. Sadece Belek Belediyesi sporcularına yüklenilirse, Ankara'yı ve öbür tarafı dışarıda tutarsa olmaz."

Sedefçi'nin federasyon açıklama yapmadan, "Ali'nin kemerini alacağım, verdiğim parayı alacağım" demesinin yerinde olmadığını aktaran Mecek, Sedefçi'nin kendisini sadece para işlemleri için aradığını kaydetti.

Kaynak: AA