Torku Konyaspor, Fenerbahçe’yi 3 Golle Geçti

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Torku Konyaspor, Fenerbahçe’yi 3-2 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Torku Konyaspor rakibi Fenerbahçe’yi 3-2 yendi. İlk yarı Fenerbahçe’nin bulduğu gollerle 2-0 geriye düşen Torku Konyaspor ikinci yarı 3 gol atarken, penaltıyı da gole çeviremedi.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, ikinci yarı farklı bir oyun oynayarak 3 gol bulduklarını söyledi

İkinci yarının farklı olduğunu belirten Tütüneker, "İlk yarı soyunma odasına girip çocukları görseydiniz inanılmaz kötü durumdaydık. İlk yarı futbol karakteri olmadan oynadık. Hakikaten çok kötü, korkarak oynadıklarını düşünüyorum. Tam tersi ikinci yarı çıkıp 3. bölgede olmamız lazımdı, tabiki 3 golün gelmesi bizim için büyük bir kısmet. Ben çocukları tebrik ediyorum. İlk maçta iş bitmiyor öbür hafta Sivas’ta devam edeceğiz, hiç havaya girmeye de gerek yok. İkinci yarı çok iyi oynadık bundan dolayı tebrik ediyorum takımımı” dedi.

Tütüneker, takıma takviyelerin süreceğini sözlerine ekledi.

Torku konyaspor futbolcusu Ali Çamdalı, farklı skorla bitebilecek bir maç olduğunu belirterek, "İlk 45 dakika bambaşka bir Konyaspor vardı. İlk yarı istediklerimizin hiçbirini uygulayamadık ve pozisyon üretmekte sıkıntı çektik. İlk yarıdan sonra kaybedecek bir şeyimiz olmadığını konuştuk ve sahaya çıktık. Maç farka da gidebilirdi önemli olan lige iyi başlamaktı. Rakibin kim olduğu önemli değildi, mutluyuz” diye konuştu.

Torku Konyaspor'un 3'üncü golünü kaydeden Recep Aydın, bugün bir kez daha inanmışlığın zaferini yaşadıklarını belirterek, "Geçen sene şampiyon olurken, en büyük kozumuz inancımızdı. İnancımızla sahaya çıktık ve emeğimizin karşılığını aldık. Taraftarımıza ayrıca teşekkür ederim. Galibiyet taraftarımıza armağan olsun” dedi

-FENERBAHÇE CEPHESİ-
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ise en kısa sürede toparlanıp gerçek güçlerini göstermeleri gerektiğini söyledi.

Bugün kötü oynadıklarını ve iki farklı takım olduğunu belirten Yanal, "Fenerbahçe 2-0 dan 3-2 maç vermez, vermemeli. Önümüzde önemli bir maç var, buna hazırlanmamız lazım. Oyuncularımızın biran önce toparlanması gerekiyor. En kısa sürede toparlanıp takımımızın gerçek gücünü gösterdiği anlardaki gibi sonuçları almamız gerekiyor. Takım savunmasını çok iyi yapmak zorundayız. Hem yarışıyoruz hem hazırlanıyoruz. Belirsizlikler bizim hem yarışıp hem hazırlık yapmamızı sağladı. Oynattığımız oyuncular defalarca bu takımda oynamış ve gücünü ortaya koymuş oyuncular. Fenerbahçe’de bu oyuncular kadroya giriyorsa herkes görevini yapacak” değerlendirmesinde bulundu.

Sarı-lacivertli genç kalecisi Mert Günok, İkinci yarıda farklı bir maç oynadıklarını vurgulayarak, "Hatalar ve konsantrasyon eksikliğinin bize yakışmadı. Söylenecek fazla bir şey yok. Önümüzde Arsenal maçı var, ona hazırlanacağız" dedi.

Fenerbahçe formasıyla ilk maçına çıkan Emmanuel Emenike, sürpriz bir sonuçla karşılaştıklarını ifade ederek, "İdmanlar ve bugün kendimi hazır hissediyordum. Maçta yakaladığım 2 gol şansı vardı ve bunları değerlendiremedim. Maçta iyi iş çıkardığımı düşünüyorum. Maalesef böyle sonuçlar futbolda olabiliyor. Düşüncemiz bu maçı unutarak Arsenal maçına hazırlanmak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA