Sinan Engin: Emenike eski 'aç' Emenike olmalı

Fenerbahçe’nin uzun aradan sonra Süper Lig’e dönüş yapan Torku Konyaspor karşısındaki sürpriz yenilgisi Beyaz TV’de canlı yayınlanan Beyaz Futbol programında tartışıldı.

Yenilginin sebeplerine ilişkin konuşan Sinan Engin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Galibiyetin Torku Konyaspor 'u aldatmaması gerektiğini söyleyen Engin, maç sonucunun Fenerbahçe 'nin ikinci yarıdaki oyun performansından kaynaklandığını savundu.

Engin, “Konyaspor 'u tebrik ediyorum bu galibiyetinden dolayı ama bu sonuç aldatmasın, çok iyi takımları yok. İkinci yarı Fenerbahçe takımı bir mahalle takımı görüntüsündeydi.” dedi.

FENERBAHÇE KONYASPOR 'U KÜÇÜMSEDİ

“Bir takım 2 – 0 'dan 3 – 2 mağlup oluyorsa bunun tamamiyle suçu, yüzde 95 'i futbolcudur, yüzde 5 'i hocadır” diyen Sinan Engin, taktik ve oyuncu seçimi her ne kadar yanlış olursa olsun Fenerbahçe 'nin oyuncu seviyesinin her bakımdan Torku Konyaspor 'dan üstün olduğunu, Fenerbahçe 'nin Konyaspor 'u küçümsediğini söyledi.

ERSUN YANAL, ABDULLAH AVCI 'NIN HATASINA DÜŞMESİN


Fazla detaya girmek istemediğini belirten Engin “ Abdullah Avcı 'nın hatasına düşmeyeceksin. Fenerbahçe ikinci yarı mahalle takımı gibi oynuyorsa bunun baş sorumlusu Ersun Yanal 'dır, eğer Webo 'yu orta sahada oyuna soktuysa. Bu değil, Fenerbahçe takımı iki kanadını boşaltmaz. 2 – 0 öndeyken maçı eğer kendinden çok daha zayıf bir takıma kaybediyorsa bunda bir sıkıntı vardır, problem vardır.” şeklinde konuştu.

EMENIKE, ESKİ AÇ EMENIKE OLMAK ZORUNDA

Engin “Emenike, eski aç Emenike olmak zorunda, ayaklarını yere basmalı, eski 10 bin euro aldığı günlerdeki Emenike gibi olmalı 300 bin euro alan Emenike değil. Futbola aç olmalı.” şeklindeki analizinin ardından Emenike 'nin Süper Lig 'de 20- 25 gol atabileceğini söyledi.

Engin sözlerine şu şekilde devam etti; “Emenike bu gün hakeme itiraz ediyor devamlı. Eskiden böyle değildi. Karabük 'te tekme yiyordu. Dönüp bakmazdı. Bunlara dönmesi lazım. Parasını alsın yine ama Fenerbahçe taraftarı ondan çok şey bekliyor. Fenerbahçe ona çok büyük para verdi. Bunun hakkını verecektir.'