Sancaktepe 20. Geleneksel Yağlı Güreşleri Başladı

Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri bu sene de pehlivanları er meydanında buluşturdu.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Kırkpınar’da birinci olan Ali Gürbüz’ün doping iddiaları üzerine yarışlardan çıkarıldığını belirtti.

Türkiye'nin en önemli başpehlivanlarının kıyasıya mücadele ettiği ve Kırkpınar'ın rövanşı olarak nitelendirilen 20. Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri Samandıra Şölen Alanı’nda başladı.

Binlerce vatandaşın izlediği müsabakalar, ‘Minikler 1, minikler 2, teşvik 1, teşvik 2, tozkoparan, ayak, destek küçük, destek büyük, küçük orta küçük, küçük orta büyük, büyük orta, başaltı, baş’ olmak üzere 13 farklı kategoride gerçekleştirildi.

Başpehlivanların da katıldığı güreşlerde er meydanına çıkan pehlivanlar birincilik için kıyasıya mücadele etti.
“ATA SPORUMUZU YAŞATMAMIZ LAZIM”
Kırkpınar Yağlı Güreşleri final müsabakasında İsmail Balaban’ı yenerek altın kemere sahip olan Ali Gürbüz, dopingli çıktığı iddiasının ardından müsabakalardan men edildi. Sancaktepe güreşlerinin listesinde bulunan Ali Gürbüz yaşanan son gelişmelerin ardından Sancaktepe’ye davet edilmedi.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, ata sporumuz olan güreşe çok önem verdiklerini vurgulayarak, “Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri’nin bu yıl 20.’sini düzenliyoruz. Bu konuda da iddia ediyoruz ki; Kırkpınar’dan sonra en büyük güreş organizasyonuna ileriki tarihlerde Sancaktepe sahip olacak. Başpehlivanlarımız da er meydanındaki yerini alacak. Ata sporumuzu yaşatmamız lazım. Yerel yönetimler olarak güreşi destekliyoruz. Bütün pehlivanlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

“ATA SPORUMUZUN İMAJINA ZARAR VERMEYE HİÇ KİMSENİN HAKKI YOK”
Bütün pehlivanlara başarılar dileyen Başkan Erdem, Kırkpınar’da birinciliği kazanan ve dopingli olduğu iddia edilen Ali Gürbüz’ün yarışlarda olmayacağına değinerek, “Ali Gürbüz de programımız içerisindeydi. O da davetliydi. Ancak son yaptığı açıklamalardan sonra başpehlivanlar listesinden çıkarmak zorunda kaldık. Daha önceki yıllarda Ali Gürbüz burada çok güzel müsabakalar çıkardı. Arzu ediyoruz ki aklansınlar. Ata sporumuzun, imajına zarar vermeye hiç kimsenin hakkı yok” şeklinde konuştu.

Gün boyu sürecek yarışlarda pehlivanlar birincilik için yarışacak.

Kaynak: İHA