Manisa Su Sporları Kulübü, Sutopunda 1. Lige Yükseldi

Türkiye Sutopu Federasyonu’nun 2012-2013 faaliyet programında yer alan Türkiye Büyük Erkekler 2. Lig Sutopu Şampiyonası’nda Manisa Su Sporları Kulübü (MSSK) takımı, şampiyon olarak Türkiye Deplasmanlı 1. Ligi’ne yükseldi.

Türkiye Büyük Erkekler 2. Lig Sutopu Şampiyonası’nın 1. devresi Nisan ve Haziran aylarında 2 bölüm halinde Bursa’da oynanmıştı. Manisa Su Sporları Kulübü takımı, burada oynadığı 6 maçın 6’sını da kazanarak 18 puanla ilk devreyi lider tamamlamıştı. 2. devre final müsabakaları ise 15-18 Ağustos tarihleri arasında Manisa Atatürk Olimpik Yüzme Havuzu’nda yapıldı. Manisa’da kendi saha ve seyircisi önünde 6 maçta 5 galibiyet alan MSSK, şampiyon olarak Türkiye Deplasmanlı 1. Ligi’ne yükseldi. Şampiyonada; Ege Üniversitesi Sutopu takımı ikinci olurken, Adana Sutopu takımı üçüncü oldu. Maçlar sonrası Atatürk Olimpik Yüzme Havuzu’nda kupa töreni düzenlendi.

Törene, Türkiye Sutopu Federasyonu Başkanı Vedat Akgün, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik katıldı.

Manisa tarihinde ilk defa bir resmi sutopu müsabakası oynandığı ve bu müsabakalar sonunda yine Manisa’da ilk defa kurulmuş olan bir sutopu takımının şampiyon olarak 1. lige yükselme başarısı gösterdiği belirtildi. Tören sonunda Federasyon Başkanı Akgün ve Gençlik Spor İl Müdürü Özmekik, sporcuları tek tek tebrik ederek, madalyalarını ve kupasını takdim etti.

Kaynak: İHA