Eskişehirspor - Bursaspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Eskişehirspor kendi sahasında Bursaspor’u 2-0 mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, oynadıkları maçın kendisi açısından farklı anlamlar içerdiğini kaydederek, “Ligin ilk karşılaşmasına 4 sene hizmet ettiğimiz çok önemli başarılar ve şampiyonluk yakaladığımız, Türk futbolunda tarihi başarılara imza attığımız, bu liginde önemli takımlarından birisi olan Bursaspor’la oynadık. Bu maçın benim için birkaç açıdan değeri vardı. Benim futbol hayatımda iki tane lig şampiyonluğum var. Birincisi 1994-1995 sezonunda Beşiktaş’ta Daum’la beraber, diğeri de 2009-2010 sezonunda Bursaspor’la beraber. Bugün karşımda eski öğrencilerim, eski öğrencisi olduğum, şampiyonluk yaşadığım, çok sevdiğimiz hocamız Christoph Daum’la karşı karşıya geldik. Aynı zamanda 4 yıl aynı amaç uğruna hep beraber mücadele verdiğimiz eski öğrencilerimize karşı mücadele ettik. Yani o açıdan duygu yüklü, duygu dolu bir maç oynadık” dedi.

“LİGE GALİBİYETLE BAŞLAMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Sağlam, hata yapanın kaybedeceği bir maç oynadıklarını ve ilk hatayı Bursaspor’un yaptığını anlatarak, şöyle konuştu:
“Tabi işin bir tarafında bu varken diğer tarafında da profesyonellik var. Eskişehirspor gibi Eskişehir gibi büyük bir camiada, camiamızın beklentilerine karşılık verebilmek için canla başla mücadele ediyoruz. Bu doğrultuda bir takım oluşturduk. Çok fazla takviye yapmadık ama içimizdeki değerleri ortaya çıkartmaya çalışıyoruz. Bugünkü karşılaşmada Tarık gibi, Aytaç gibi, Hasan Hüseyin gibi, Erkut gibi, Özgür gibi genç kardeşlerimizi sahaya sürdük. Baktığımız zaman bir taftan sonuç almaya çalışırken, diğer taraftan da elimizdeki değerlerin Türk futboluna kazandırılmasının mücadelesini veriyoruz. Bu doğrultuda bizim için çok güzel bir karşılaşma oldu. İlk devrede çok pozisyon olmadı her iki takım adına da ama iki takımda oyunu kontrol etti. Sonra hata yapanın kaybedebileceği bir karşılaşmaydı. İlk hatayı Bursaspor yaptı, daha sonra da ikinci gol geldi. Sonuçta lige galibiyetle başlamak tabi ki güzel. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki hafta Fenerbahçe ile daha sonra da kendi sahamızda Galatasaray ile oynayacağız. Bu zorlu fikstürde açıkçası bu galibiyete ihtiyacımız vardı. İki maçı da istediğimiz gibi gerersek hem camianın umutları aratacak hem de takımın özgüveni daha yukarılara çıkacak. Sonuçta daha farklı bir yerlere geleceğiz. Ben futbolcularımı da tebrik ederken, Bursaspor’a da bundan sonraki karşılaşmalarında canı gönülden başarılar diliyorum.”
Eskişehirsporlu futbolcu Aytaç Kara ise, Bursaspor maçına iyi hazırladıklarını ve sahada istediklerini yaptıklarını belirterek, “Kazandığımız için mutluyuz. İstanbul’a moralli gidiyoruz. İnşallah oradan da galibiyetle dönerek, yolumuza devam ederiz” ifadelerini kullandı

Eskişehirsporlu futbolcu Özgür Çek de, maçı kazandıkları için mutlu olduklarını aktararak, Fenerbahçe maçı öncesi moral depoladıklarını kaydetti.

BURSASPOR CEPHESİ
Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, hedeflerinin Eskişehir’den bir puanla dönmek olduğunu ama bunu başaramadıkları için üzgün olduklarını belirterek, “Hedefimiz buradan bir puan almaktı, onu başaramadık. Bazı pozisyon hataları yaptık akabinde goller geldi. O yüzden 2-0 mağlup olduk ve Eskişehirspor’u tebrik ediyorum. Bizim de çok iyi pozisyonlarımızın olduğunu düşünüyorum. Bu pozisyonları kullanamadık, bunları ders olarak alıyoruz ve daha iyisini yapmak için çalışmalıyız. Pozitif olan ilk devre hemen hemen hiç pozisyon vermedik. İkinci devrede gole kadar bence daha iyi oyuna katkı sağladık, daha iyi oyuna girdik. Takımımın karakterinden, moralinden memnunun, hiç oyunu bırakmadılar ve sonuna kadar mücadele ettiler. Herkes gördü baya işimiz var” diye konuştu.

Bir gazetecinin ‘Neden sadece bir oyuncu değişikliği yaptınız?’ sorusuna ise Daum, “Pek ofansif alternatiflerimiz yok, defansta da bence değişikliğe gitme durumu görmedim” şeklinde yanıt verdi.

Daum, haftaya karşılaşacakları ligin favori takımlarından Galatasaray karsında da bir sürpriz yapabileceklerini söyledi.

Bursasporlu futbolcu İbrahim Öztürk ise, 3 puan için Eskişehir’e geldiklerini ama şanssızlıkları nedeniyle mağlubiyetle ayrıldıklarını ifade ederek, üzgün olduklarını aktardı.

Bursasporlu futbolcu Pablo Batalla da, sahadan mağlubiyetle ayrıldıkları için üzgün olduklarını anlatarak, önümüzdeki hafta Galatasaray maçıyla lige başlangıç yapmak istediklerini bildirdi.

Kaynak: İHA