Akhisar Belediyespor - Elazığspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’de 2013-2014 sezonun ilk maçında Akhisar Belediyespor, sahasında karşı karşıya geldiği Elazığspor’u 3-1 mağlup ederek, yeni sezona 3 puanla başladı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, ”Oyuncularımı tebrik ediyorum. Maçtan önce de konuşmuştuk. Geçen seneden kaldığımız yerden devam etmek istiyorduk. İyi bir oyunla iyi bir sonuç elde ettik. İyi bir başlangıç yaptık, inşallah devamını getirebiliriz. Oyununun genel hakimi bizdik. Geçen seneden kalan oyuncu kadromuzun da etkisi büyüktü. İlk 11’de yeni aramıza katılan Niasse’de vardı. O da iyi bir başlangıç yaptı. Galip geldiğimiz için mutluyuz. Lige alışmak için her takımın zamana ihtiyacı vardır. Bu 3-4 hafta sürebilir. Biz iyi performansımıza ilk maçımızda yaklaştık. Elbette mağlup olacağımız maçlar da olacak ama her zaman ligde istikrarlı bir takım olmak istiyoruz” dedi.

Yeni transferlerinden Mehmet Akyüz’ün ilk 18’de yer almaması ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hamzaoğlu, “Mehmet Akyüz’ü bu hafta tercih etmedik. Akyüz’ün performansında da memnunuz. Kendisinin biraz daha oyun anlayışımıza adapte olması lazım. Akhisar Belediyespor ondan çok faydalanacak ileride“ şeklinde konuştu.

Akhisar Belediyespor kaptanı Emrah Eren, “Sezona 3 puanla başlamak gerçekten çok güzel ve büyük bir moral. Mağlup bir duruma düştükten sonra galip gelmek güzel bir duygu. Bizim en büyük avantajımız birlik ve beraberlik duygularımızın üst noktada olmasıdır. Bundan sonrada çok iyi çalışıp, haddimizi bilip ligde çok iyi konumda yer almak istiyoruz” diye konuştu.

Lige iyi bir başlangıç yapmak istediklerini ve bu galibiyet ile bunu başardıklarını dile getiren Uğur Demirok ise, “İlk maçlar hep zor geçer. Burada belki zorlanmış olabiliriz. Geçen seneden kalan kadroyla oynamak bize avantaj sağlıyor. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Attığım golü kız arkadaşıma doğum günü hediyesi olarak gönderiyorum” ifadesinde bulundu.

ELAZIĞSPOR CEPHESİ
Akhisar Belediyespor’un galibiyeti hak ettiğini dile getiren Elazığspor Teknik Direktörü Trond Johan Sollied, “Rakip kazanmayı hak etti. Neden diyecek olursak. İki tarafta da pozisyonları iyi değerlendiremedik. İlk yarıda 1-0 öne geçmiştik. 1-0’lık skoru koruyabilseydik eğer ikinci yarıda başka bir senaryo olabilirdi. 2-1’den sonra kendi alanımızda çok büyük boşluklar verdik. Sane’nin pozisyonu gol olsaydı, skoru 2-2’ye getirebilseydik sonuç daha farklı olabilirdi. Kulübeden 3. golün ofsayt olduğunu herkes söylüyordu. Kalecimiz de öyle gördü. Fakat hakem bu şekilde değerlendirmedi“ dedi.

Rakiplerini tebrik ederek sözlerine başlayan Elazığsporlu oyuncu Ahmet Görkem Gök, ”Geçen seneden oturmuş bir kadroları var. Bizim 4-5 arkadaşımız yeni yeni süper ligde mücadele ediyor. İnşallah yeni transferlerimizle bu ligde daha iyi konumda alacağız. Bu ligde neler yapabileceğimizi göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Bir diğer Elazığsporlu oyuncu Roland Alberg ise, ”Maç sonucundan dolayı büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. İlk yarıda 1-0 öndeyken, 1-1’le soyunma odasına gitmek moral bozukluğu yarattı. Üzüntülüyüz. Rakibimizi tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA