15. Geleneksel Karakucak Güreşleri

AMASYA - Hamamözü'nde düzenlenen 15. Geleneksel Karakucak Güreşleri, yurt genelinden yaklaşık 400 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

Hamamözü Kaymakamlığı ile belediye işbirliğinde bu yıl 15'incisi düzenlenen ''Hamit Kaplan, Adil Candemir ve İsmail Topçam Karakucak Kültür Etkinlikleri'' Şehir Stadı'nda yapıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Fatih Çakıroğlu'nu altın puanla yenen Yalçın Sözen başpehlivan oldu.

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, yaptığı konuşmada, Hamamözü'nü "Pehlivanlar" diyarı olarak nitelendirerek, ilçenin termal kaynakları, turizm potansiyelinin yanı sıra pehlivanlar diyarı olmasıyla da ünlendiğini söyledi.

Ata sporu güreşi önemsediklerini ifade eden Öz, "Güreşlerin ve etkinliklerin birlik beraberliğimizin daim olması, geçmişteki pehlivanlarımızın anısının yaşatılması ve yeni pehlivanların yetiştirilmesi için yararlı olacağını düşünüyorum. Bu etkinliklerin her yıl yapılması, ilçede yeni güreşçilerin yetişmesi için vesile olacaktır'' dedi.

Hamamözü Kaymakamı Kadir Güntepe de ilçelerinin doğal yapısı ve güzelliklerinin yanı sıra dünya olimpiyat şampiyonları da yetiştirdiğini dile getirerek, güreşlere katılımdan dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Hamamözü Belediye Başkanı Mehmet Canıbek ise Hamamözü'nde dünya ve olimpiyat şampiyonları yetiştiğini, yeni şampiyonlar yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Canıbek, etkinliklerle ilçe halkının motive olduğunu, güreşin gelecek kuşaklara sevdirildiğini vurguladı.

Bu yılki güreşlerde, güreş ağasının dışında burs ağası da seçildi. 20 bin lira vererek destek olan iş adamı Macit Okur güreş ağası, ayda 100'er lira olmak üzere 30 öğrenciye burs vereceğini açıklayan Selahattin Karakaş ise burs ağası seçildi.

Güreşleri AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş izledi.

Kaynak: AA