Torku Konyaspor 3 - 2 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunun ilk haftasında, Fenerbahçe Süper Lig'e 2 yıl aradan sonra dönüş yapan Torku Konyaspor'a 3-2 yenildi.

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Torku Konyaspor ile Fenerbahçe karşılaştı. Süper Lig'in yeni ekibi sahasında Sarı-lacivertli ekibi ağırladı.

Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunun ilk haftasında, Fenerbahçe ligin yeni ekibi Torku Konyaspor'a konuk oldu. Tolga Özkalfa'nın yönettiği mücadelede 2 farklı üstünlüğü yakalayan Fenerbahçe maçın son 15 dakikasında kalesinde gördüğü 3 golle sahadan yenilgiyle ayrıldı. ... Hafta arasında Hollanda Milli Takımı kampında sakatlanan ve sol gözüne 5 dikiş atılan Kuyt da Ersun Yanal'ın ilk 11'inde yer aldı...

3 OYUNCU CEZALIYDI

Fenerbahçe'de Torku Konyaspor maçı öncesinde 3 oyuncu cezalı durumda bulunuyordu. Kaleci Volkan Demirel, Raul Meireles ve Bruno Alves, cezalı oldukları için maçta forma giyemedi.

TORKU KONYASPOR: 3 FENERBAHÇE: 2

Maçtan Dakikalar...

M.S.Fenerbahçe'nin golleri, Joseph Yobo ve Emre Belözoğlu'dan gelirken; Torku Konyaspor'un golleri ise Tomas Borek, Ali Öamdalı ve Recep Aydın'dan geldi.

M.S.Fenerbahçe, ilk yarısını 2-0 önde bitirdiği karşılaşmadan ikinci yarıda yediği gollerle 3-2 mağlup oldu.


M.S.Tolga Özkalfa son düdüğü çaldı ve karşılaşma sona erdi.

90'Torku Konyaspor, savunmaya çekilmiş durumda. Fenerbahçe uzun toplarla tehlike yaratmaya çalışıyor.
90'Karşılaşmanın hakemi Tolga Özkalfa mücadelenin sonuna 3 dakika ilave etti.
89'Yine gelişen ev sahibi ekip atağında hafif sağ çaprazdan savunma arkasına koşu yapan Erdal'a atılan uzun topta Erda, topu kontrol ettikten sonra ceza alanına girdi ve dar açıdan vuruşu yandan dışarıya gitti.
88'Bir başka Torku Konyaspor atağında ceza alanı dışında hafif sol çaprazda topla buluşan Ali Çamdalı, kaleye sert bir şut çekti ama top yandan dışarıya çıktı.
87'Sağ kanatta son çizgi yakınlarında bulunan Thorvaldsson'a atılan uzun topta Thorvaldson, Salih'ten sıyrıldı ve ceza alanına giren Recep'e yerden pasını attı. Recep, topu hiç bekletmeden kaleye gönderdi ve top yakın direğin hemen yanından sağlarla buluştu.
87'GOL! Recep
86'Ev sahibi ekip sol kanattan köşe vuruşunu kullandı ve kale sahasına gelen topu Mert, kontrol etti.
85'Torku Konyaspor, oldukça etkili gelmeye başladı. Ceza alanı içinde sol tarafta oluşan tehlikede son anda Mehmet Topuz topu kornere gönderdi.
84'Bu kez gelişen ev sahibi ekibin atağında sağ kanatta topla buluşan Ali Turan, ceza alanına ortasını yaptı ama savunmada Bekir, topu uzaklaştırdı.
83'Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Webo, pasını daha ileride bulunan Mehmet Topuz'a gönderdi ama Mehmet, rakip savunmadan sıyrılamadı.
82'Karşılaşma oldukça tempo kazandı ve iki takım da galibiyet golünü bulabilmek için açık bir futbol sergiliyor.
80'Yine gelişen Fenerbahçe atağında ceza sahası ön çizgisi yakınlarındaki Emenike'ye uzun bir top gönderildi ama Emenike için ofsayt bayrağı kalktı.
79'Sarı lacivertliler, sağ kanattan ceza alanına çok yakın bir noktadan serbest vuruş kullandı. Emre, yerden ceza alanına ortasını yaptı ama top savunma oyuncularında kaldı.
78'Ev sahibi ekip karşılaşma boyunca uzun taç atışlarını oldukça fazla kullandı. Yine atılan uzun taç atışında kale sahasına yakın bir yerde topu kontrol eden Ali, dönüp vurdu ve topu Mert'in altından ağlarla buluşturdu.
78'GOL! Ali
76'Gelişen Torku Konyaspor atağında Erdal, sol kanattan ceza alanına girip kaleye şutunu çekti ama savunmadan sekti ve sağ çaprazda Borek'in önünde kaldı. Borek'in vuruşu Mert'i geçerek ağlarla buluştu.
75'GOL! Borek
74'Bu kez gelişen Fenerbahçe atağında sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada savunma topu kornere gönderdi.
73'Kullanılan penaltı vuruşunda Thorvaldsson, topu sağ köşeye gönderdi ama topa çok iyi uzanan Mert, topu kurtaran isim oldu.
72'Erdal Kılıçaslan, rakip ceza alanı çevresinde topla buluştu ve ceza alanına girdi. Ardından rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar penaltı. Torku Konyaspor penaltı kullanacak.
71'Torku Konyaspor teknik direktörü Uğur Tütüneker, tüm kozlarını kullanmış durumda. Ev sahibi ekip baskısını biraz daha arttırmış durumda.
70'Bir başka Torku Konyaspor atağında sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada Mert, yükselip topun kontrolünü sağladı.
69'Torku Konyaspor'da son oyuncu değişikliği. Marc Kibong Mbamba oyundan çıktı ve yerine Recep Aydın oyuna girdi.
68'Atak yönüne göre sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Thordvaldson'un kafa vuruşu yandan dışarıya gitti.
67'Ev sahibi ekip rakip yarı alandan sağ kanattan ceza alanına yakın bir noktadan uzun bir taç atışı kullandı. Ceza alanında oluşan karambolde Erdal'dan önce Fenerbahçe savunması topu kornere gönderdi.
66'Emenike, orta alanda rakiplerinden bir bir sıyrıldıktan sonra sağ kanattan ileriye hareketlendi ama Torku Konyaspor savunması Emenike'yi bırakmadı ve topu kazandı.
65'Fenerbahçe savunmasında topla buluşan Bekir, rakip savunma arkasına sarkan Emenike'ye uzun bir top gönderdi ama top kaleci Itandje'ye kadar geldi.
64'Fenerbahçe'nin oyundaki genel hakimiyeti devam ediyor. Konyaspor bu dakikadan sonra beraberliği yakalamak için tüm riskleri alacaktır.
62'Fenerbahçe'de ikinci oyuncu değişikliği. Dirk Kuyt oyundan çıktı ve yerine Pierre Webo oyuna girdi.
61'Organize bir Fenerbahçe atağında rakip ceza alanı ön çizgisi yakınlarında Sow'a yükseltilen topta Sow'un kaleye sert şutu üstten az farkla dışarıya çıktı.
60'Çok tehlikeli gelişen Torku Konyaspor atağında sol kanattan ceza alanına yapılan ortada arka kale direğine yakın bir noktada Thorvaldsson'un kafa vuruşu sol direği yalayarak dışarı çıktı.
59'Fenerbahçe'nin kullandığı serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada tam bir karambol oluştu. Emenike iki kez topu kaleye göndermek istedi ama ikisinde de savunma topa müdahale etti.
58'Fenerbahçe'de oyuncu değişikliği. Alper Potuk oyundan çıktı ve yerine Salih Uçan oyuna girdi.
57'Gelişen Fenerbahçe atağında Hasan Ali, Ali Turan'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Ali Turan da sarı kart gördü.
56'Fenerbahçe, ilk yarının en tehlikeli pozisyonunu Alper Portuk ile yakaladı ancak bu pozisyonda kaleci Itandje başarılıydı. F.Bahçe'de Yanal oyuna müdahale edecek, Salih Uçan kenarda...
55'Mehmet kuıllandı köşe vuruşu, kaleci Mert çıktı aldı! Fenerbahçe rahat bir nefes aldı.
55'Konyaspor, sol taraftan köşe vuruşu kullanacak. Fenerbahçe ceza sahası ana baba günü.
54'Geride kalan bölümde oyun tam anlamıyla Konyaspor'un kontrolünde, Fenerbahçe kendi yarı sahasından çıkmakta zorlanıyor. Ersun Yanal saha kenarına geldi ve sarı-lacivertli futbolculara uyarıda bulundu.
53'Konyaspor etkili geldi. Ali'nin pası Thorvaldsson'a... Thorvaldsson ceza yayının hemen dışından vurdu, kaleci Mert direk dibinden çıkarttı. Dönen topa Erdal vurdu, meşin yuvarlak auta çıktı
52'Konyaspor yine kanatlardan geliyor. Mehmet ceza sahasına sokuldu, ortasını yaptı ve son anda Yobo müdahale etti. Konyaspor'un 'penaltı' itirazı var, hakem 'devam' dedi...
51'Konyaspor, F.Bahçe ceza sahasının sol tarafından pozisyon aramak istiyor ancak bu dakikalarda o bölge oldukça kalabalık! Oyun sol koridora sıkıştı kaldı, temposu düşük dakikaları geride bırakıyoruz.
50'Bekir'in pası orta alanda müsait durumda bulunan Emre'ye! Emre kaldırdı kafasını ceza sahasına ortaladı ama Kuyt'ın rakibe yaptığı hareket faul. Konyaspor oyun kurma çabasında...
49'Dakikalar ilerledikçe Konyaspor'un orta alandaki hakimiyeti artmaya başladı, Fenerbahçe ikinci yarıya istediği gibi başlayamadı.
48'Konyaspor baskı kurdu, Ömer Ali Şahin'in ceza sahası içerisinden vuruşu az farkla dışarı çıktı! Fenerbahçe kalesi tehlike atlattı.
47'Konyaspor, Fenerbahçe yarı sahasında baskı kurmak istiyor.Sol taraftan gelişen Konyaspor atağında, F.Bahçe savunması dikkatli.
46'İkinci yarı Konyaspor'un başlama vuruşuyla başladı. İkinci yarıda Konyaspor, beraberliği yakalamak için risk almak zorunda.
D.A.Sarı lacivertliler, oldukça üstün olduğu ilk yarıda Yobo ve Emre'nin penaltıdan attığı golle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.
D.A.İlk yarıdaki son düdük çaldı ve mücadelenin ilk yarısı sona erdi.
45'Sağ kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda Mehmet Topal, ceza alanı dışından kaleye sert bir şut çekti ama top üstten farklı bir şekilde dışarıya gitti.
45'Tolga Özkalfa mücadelenin ilk yarısına 1 dakika uzatma ekledi.
44'Fenerbahçe savunmasından atılan uzun topa hareketlenen Emenike, topu kontrol etti ve ceza alanına girdi. Emenike'nin dar açıdan sert şutunu kaleci Itandje kornere gönderdi.
43'Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada Fenerbahçe savunması topu uzaklaştırdı.
42'Alper Potuk, bu pozisyonun ardından sarı kartı gören isim oldu.
41'Gelişen Torku Konyaspor atağında İshak, sol kanattan kendisine atılan topu kontrol etti ama Alper'in müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
40'Kullanılan serbest vuruşta Erdal, kaleye sert bir şut çekti. Mert'in yumruklamasıyla yükseklik kazanan topa kafalardan sektikten sonra Thotvaldsson, röveşata denemesi yaptı ama top yandan dışarıya gitti.
39'Torku Konyaspor savunmasından, rakip savunma arkasına atılan uzun topta Thorvaldson, kafa topuna çıktı ama Bekir'in yaptığı müdahalede serbest vuruş kararı verildi.
38'Bir başka Fenerbahçe atağında sol kanatta son çizgide topla buluşan Hasan Ali ceza alanına orta yaptı ama herkesi aşan top diğer kanattan taca çıktı.
37'Sarı lacivertli oyuncular kısa paslaşmalarla rakip yarı alana geçti ama en son topla buluşan Emenike yoğun baskı altında topu kaybetti.
36'Fenerbahçe üst üste bulduğu iki golün ardından oyuna istediği gibi yön veriyor. Topla oynama oranlarında da Fenerbahçe'nin Konyaspor'a göre %66'ya %34 üstünlüğü bulunuyor.
35'Fenerbahçe'de Dirk Kuyt, rakip yarı alanda sol kanatta topla buluştu ve ceza alanına ortasını yaptı ama Torku Konyaspor savunması topu uzaklaştırdı.
33'Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanı ön çizgisi üzerinde topla buluşan Emenike, pasını Sow'a verdi. Sow hiç bekletmeden ceza yayındaki Alper'e pasını verdi ve Alper, çok sert bir şut çekti ama top farklı bir şekilde dışarıya çıktı.
32'Atak yönüne göre sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Mert, çıktı ve topu kontrol etti.
31'Sağ kanattan etkili gelişen Torku Konyaspor atağında Thorvaldsson, ceza alanına girdi ve yerden ortasını yaptı ama savunmanı müdahalesiyle top kornere çıktı.
30'Paslaşılarak kullanılan serbest vuruştan sonra Torku Konyaspor savunması baskıyla topu kazandı.
29'Gelişen Fenerbahçe atağında rakip yarı alanda topla buluşan Emenike, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
28'Fenerbahçeli futbolcular 2. golden sonra biraz daha kontrollü bir oyun ortaya koyuyor.
27'Emre Belözoğlu, kullandığı penaltı vuruşunda topu sol taraftan üst ağlara gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı.
27 'GOL! Emre
25'Fenerbahçe atağında rakip ceza alanına yakın bir noktada sağ kanatta topla buluşan Mehmet Topuz, pasını ceza alanına giren Alper'e verdi. Alper, ceza alanı içinde Erdal'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar penaltı.
23'Atak yönüne göre sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda Cristian topu ceza alanına ortaladı ama top diğer kanattan dışarıya çıktı.
22'Bir başka Fenerbahçe atağında sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada Emenike'den önce savunma topu dokundu ve top kornere çıktı.
21'Torku Konyaspor ceza alanı içinde topla buluşan Emenike, rakiplerinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve Emenike bu pozisyonda penaltı bekledi ama oyun devam etti.
20'Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Sow, Kokalovic'ten sıyrılamadı ve ardından Ali Turan topu uzaklaştırdı.
19'Torku Konyaspor, beraberlik golünü bulabilmek için biraz daha rakip yarı alanda görülmeye başladı.
18'Gelişen Torku Konyaspor atağında sağ kanattan ceza alanına yapılan sert ortada Borek topa hareketlendi ama top oldukça hızlıydı ve dışarıya gitti.
17'Fenerbahçe, rakibine öre biraz daha baskılı oynadığı dakikalarda golü de bir duran top sonrasında bulmuş oldu. Fenerbahçe'nin bu sezon Spor Toto Süper Lig'deki ilk golü Yobo'dan geldi.
16' Atak yönüne göre sağ kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda ceza alanı uzak direği yakınlarına orta yapıldı ve topa yükselen Yobo, düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu.
16' GOL! Yobo
14' Rakip ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Emenike, dar açıda baskı altında kaleye şutunu çekmek istedi ama savunmaya çarpan top kornere gitti.
13' Torku Konyaspor, sağ kanadı daha fazla kullanıyor. Yine sağ kanattan gelişen bir atakta ceza alanına yapılan ortada Mert çıkıp topu kontrol etti.
12' Sağ kanattan gelişen Torku Konyaspor atağında Thorvaldson, Hasan Ali'den sıyrılmak isterken topu kaybetti.
11' Rakip yarı alana yerleşen Fenerbahçe'de sol kanatta topla buluşan Cristian, ceza alanına yüksek bir orta gönderdi. Gelen topa Emenike kafa vuruşu yaptı ama top üstten dışarıya gitti.
10' T. Konyaspor, rakip yarı alandan sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada top kaleci Mert'te kaldı.
9' Son dakikada her takım orta bölümde oldukça fazla top kaybı yaşadı. Maçın ilk dakikalarındaki tempo biraz düşmüş durumda.
8' Bir başka Fenerbahçe atağında Emre, ceza sahasına hareketlenen Cristian'a pasını attı ama son anda Konyaspor savunması araya girdi.
7' Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Bekir, daha ileride bulunan Alper'e pasını attı ama top doğrudan dışarıya gitti.
6' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Emre'nin Borek'e yaptığı faulden sonra karar serbest vuruş.
5' Bu dakikayı Fenerbahçeli oyuncuların kendi aralarında paslaşmalarıyla geride bıraktık.
4' Sarı lacivertliler karşılaşmaya etkili başlayan taraf oldu. Sol taraftan kullanılan serbest vuruşta ceza alanına orta yapıldı ama yine savunma başarıyla topu uzaklaştırdı.
3' Fenerbahçe, rakip yarı alandan sol kanattan serbest vuruş kullandı. Cristian ceza alanına ortasını yaptı ama Torku Konyaspor savunması topu uzaklaştırdı.
2' İlk atak sarı lacivertli ekipten geldi. Sağ kanattan Mehmet Topuz, rakip ceza alanına uzun bir taç kullandı ama ceza sahası içinde savunma topu uzaklaştırdı.
1' Karşılaşmada ilk düdük çaldı ve mücadele başladı. Fenerbahçe karşılaşmaya başlayan taraf oldu.

İŞTE 11'LER:


Torku Konyaspor: Itandje, Ali Turan, Selim Ay, Kokalovic, Abdülkerim, İshak, Tomas, Ali Çamdalı, Erdal, Mbamba, Thorvaldsson

Fenerbahçe: Mert, Mehmet Topuz, Bekir, Yobo, Hasan; Alper, Cristian, Emre; Kuyt, Emenike, Sow